Laat je informeren voor een energiezuinige woning

Gepubliceerd op maandag 26 september 2022
Wil je graag het energieverbruik van jouw woning verminderen? Dan zijn er een aantal interessante mogelijkheden.

Volg het gratis webinar over energie(besparingen)

Energiehuis Veneco organiseert twee interessante webinars.

  • ‘Is mijn woning warmtepompklaar?’ Ontdek de waarheid over warmtepompen, op dinsdag 15 november 2022 om 20.00 u. Inschrijven via energiehuis@veneco.be.
  • ‘Verlaag uw energieverbruik met haalbare oplossingen.’ Vaak kan je door snelle, slimme ingrepen al heel wat energie en kosten besparen. Ontdek handige tips en tricks die je in je woning en dagelijks leven kan toepassen om je energieverbruik te verminderen, op donderdag 1 december 2022 om 20.00 u. Inschrijven via energiehuis@veneco.be.

Doe mee met het groepsaanbod renovatie (en renoveer voordelig)

Is jouw woning onvoldoende geïsoleerd en wil je je elektriciteits- of gasfactuur verlagen? Het lokaal bestuur en Energiehuis Veneco organiseren samen een groepsaanbod om je huis te renoveren en klaar te maken voor de toekomst. Een goed geïsoleerd huis verbruikt immers minder energie. Je kan inschrijven voor isolatie (vloer of kelder, spouwmuur, buitengevel, zoldervloer, dak …), hoogrendementsglas of raamvervanging, duurzame ventilatie en warmtepompen. De aanvraag is vrijblijvend. Meer info via www.veneco.be/groepsaanbod.

NIEUW: leen renteloos met de MijnVerbouwLening

Sinds 1 september 2022 kan je voor het verbouwen van je woning een renteloze lening aangaan voor een bedrag van maximaal 60.000 euro met een afbetalingstermijn van 25 jaar. Je kunt lenen voor het renoveren en isoleren van je dak, vloer, muren, ramen en deuren, sanitair, elektriciteit, binnenrenovatie, warmtepompen en zonnepanelen. Het renteloos te ontlenen bedrag is afhankelijk van je inkomen en de gezinssamenstelling. Meer info op www.veneco.be/nl/energiehuis/mijnverbouwlening.

NIEUW: renoveer en vraag MijnVerbouwPremie aan

Vanaf 1 oktober 2022 vraag je alle Vlaamse renovatie- en energiepremies makkelijk aan via één online loket: MijnVerbouwPremie.be. Mijn VerbouwPremie vervangt sinds 1 juli 2022 de meeste renovatiepremies van Wonen Vlaanderen en de energiepremies van Fluvius. Gebruik de simulator op apps.energiesparen.be/simulator-mijnverbouwpremie om te weten op welke premies je recht hebt. Ontdek alle voorwaarden op www.mijnverbouwpremie.be.

Vraag raad bij het gemeentelijk woon- en energieloket

Bij het woon- en energieloket kan je terecht met vragen over de nieuwe MijnVerbouwlening en MijnVerbouwpremie, maar ook over renovatie- en energiepremies, woonkwaliteit, sociaal wonen en uw energiefactuur. Sinds 1 juli 2022 maakt Woonwijzer Meetjesland deel uit van Veneco. De dienstverlening blijft gratis. In Aalter kan je, na afspraak, bij adviseur Liesbet Deguffroy terecht voor al jouw woon- en energievragen:

  • op dinsdag tussen 16.30 u en 19.00 u in het gemeentehuis Aalter-centrum (Europalaan 22);
  • op vrijdag tussen 9.00 u en 12.30 u in ArtA’A (Stationsplein 25).

Je kan de woon- en energieadviseur bereiken via liesbet.deguffroy@veneco.be of op tel. 09 216 77 85.