Laat je betoveren door de herfst en haar kleuren: gratis natuurwandelingen starten opnieuw op

Gepubliceerd op zondag 6 september 2020
De herfst is één van de allermooiste seizoenen in het bos. Tijdens de gratis natuurwandelingen rond de Kraenepoel, op het kasteeldomein van Poeke of in het Hooggoed, die vanaf oktober opnieuw opstarten, wordt het gegarandeerd genieten geblazen.

Wandelen op zondag

Goed nieuws voor wandelaars en natuurliefhebbers, want de gratis natuurwandelingen starten na een coronapauze opnieuw op. Elke eerste zondag van de maand staat een wandeling in het kasteeldomein van Poeke op het programma, elke tweede zondag kan je het Hooggoed ontdekken en beleven en elke vierde zondag van de maand nemen natuurgidsen je mee op sleeptouw rond de Kraenepoel.

Hooggoed

Start om 15.00 u, aan het informatiebord op de parking ter hoogte van Stratem.

 • zondag 11 oktober 2020,
  Bomenwandeling
 • zondag 8 november 2020,
  Het bos diep in de herfst

Kraenepoel

Start om 15.00 u, aan het informatiebord in de Lotenhullestraat.

 • zondag 25 oktober 2020,
  Het einde van de zomertijd
  zondag 22 november 2020,
 • Het verborgen leven rond de Kraenepoel

Poeke

Start om 15.00 u, aan het koetshuis in het kasteeldomein van Poeke.

 • zondag 4 oktober 2020,
  Wist-je-datjes
 • zondag 15 november 2020,
  Winter in aantocht

Inschrijven verplicht

De cel Cultuur en toerisme, die de natuurwandelingen organiseert, volgt het COVID Event Risk Model (www.covideventriskmodel.be) zodat iedereen in alle veiligheid van de natuur en de interessante verhalen kan proeven. Vooraf inschrijven is verplicht, en kan via www.aalter.be/inschrijving-natuurwandelingen. Daar laat je al je gegevens achter die nodig zijn voor een eventueel contactonderzoek. Alle deelnemers vanaf 12 jaar moeten een mondmasker dragen. Wie komt meewandelen, wordt gevraagd om een print van de inschrijving mee te brengen. Hou er rekening mee dat de paden er bij regen of slecht weer niet altijd even proper bij liggen.
Meer info via www.aalter.be/natuurwandelingen.

Landschapspark Drongengoed

In het Landschapspark Drongengoed organiseren de ‘Vrienden van het Drongengoed’ regelmatig wandelingen, die starten aan de Drongengoedhoeve in de Drongengoedweg 9.
Meer info via www.drongengoed.be.