#kunstinuwkot: virtuele expo zet Aalters talent in de kijker

Gepubliceerd op donderdag 30 april 2020
Wil je meegenieten van echte Aalterse kunst? Nu musea, galerijen en expo's gesloten zijn, moeten we kunst op een andere manier beleven.

Op de Facebookpagina van Cultuur Aalter en www.aalter.be/kunstinuwkot vind je daarom vanaf maandag 4 mei 2020 de virtuele expo #kunstinuwkot.

Aalterse kunstenaars aan zet

Begin april 2020 werd via verschillende mediakanalen een oproep gelanceerd naar alle Aalterse kunstenaars om vanuit hun kot, met een maximum van drie kunstwerken (tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken en installaties, keramiek, poëzie en woord of muziek), deel te nemen aan een virtuele expo op de Facebookpagina van Cultuur Aalter. Met de expo #kunstinuwkot wil het gemeentebestuur tijdens deze dagen van sociale afstand kunst op een laagdrempelige manier dichter bij de inwoners brengen.

Werken van meer dan 60 Aalterse kunstenaars

De oproep lokte heel wat positieve reacties uit. Reeds meer dan 60 kunstenaars, jong én oud(er), stuurden het gemeentebestuur foto’s en filmpjes van hun creaties. Het gemeentebestuur is aangenaam verrast door het aantal deelnemende kunstenaars en de hoogstaande kwaliteit van de werken!

Door de vele werken kan niet alles tezelfdertijd getoond worden. Daarom voorziet het bestuur vanaf maandag 4 mei 2020 wekelijks een expofilmpje dat steeds enkele werken in de kijker zet van één of meerdere kunstenaars. Hou dus zeker de Facebookpagina Cultuur Aalter in de gaten!

Alle werken en de lijst van de deelnemende kunstenaars zijn terug te vinden op www.aalter.be/kunstinuwkot.