Komt dat zien: Ursel ontvangt WK krulbollen

Gepubliceerd op vrijdag 12 juli 2019
Het is inmiddels een fijne traditie: op de nationale feestdag troept de crème van de krulbolsport samen op het WK in Ursel. Dat is dit jaar niet anders.

Organisatoren ‘Elk Zijn Recht’ en ‘De Vlaamse KrulbolBond’ maken van het 54ste wereldkampioenschap een driedaagse. Op donderdag 18 juli 2019 (om 14.00 u) is er al de ‘Grote Prijs Vlaamse Krulbolbond’ en op zaterdag 20 juli (om 14.00 u) staat het ‘Kampioenschap van België’ op het programma. Die twee bollingen zijn het voorsmaakje op het eigenlijke WK, dat op zondag 21 juli om 13.00 u start. Bolders uit alle Vlaamse windstreken én uit Nederland zakken af naar Ursel om de felbegeerde titel van wereldkampioen in de wacht te slepen.

WK voor mannen én voor vrouwen

Het sportcentrum Onderdaele in Ursel is niet zomaar de gastlocatie voor het wereldkampioenschap: er liggen 16 perfect onderhouden bolbanen, met ernaast ook nog eens een knappe kantine met veranda. Het WK voor mannen en vrouwen loopt gelijktijdig: écht de moeite om de Meetjeslandse volksport nummer één eens van dichtbij te ontdekken!