Knesselaarsestraat gaat begin augustus opnieuw dicht

Gepubliceerd op zaterdag 23 juli 2022
Na het bouwverlof, vanaf maandag 8 augustus 2022, gaat de Knesselaarsestraat dicht voor doorgaand verkeer. Dat is de doortocht van Sint-Maria-Aalter naar Knesselare.

Het lokaal bestuur en partners maken werk van de stationsomgeving in Sint-Maria-Aalter. De Vaartlaan, de Knesselaarsestraat, Vaanders, de Planterijstraat, de Bokhoutlaan en de Blekkervijverstraat worden algemeen hernieuwd. Er komt een apart rioleringsstelsel voor regenwater en afvalwater, dat niet langer in de beken en het kanaal maar in een rioolwaterzuiveringsinstallatie terecht komt. Straten worden fraaier, groener én veiliger met nieuwe fietspaden, fietssuggestiestroken en verkeersveilige kruispunten. De kostprijs van dit project is 5,4 miljoen euro. Na het bouwverlof gaat een nieuwe fase in. De Knesselaarsestraat wordt afgesloten tot juni 2023.

Omleiding

De omleiding loopt in beide richtingen via de Aalterstraat, Stratem, de Brouwerijstraat, de Knokkebaan, de Buntelarestraat, de Leieberm en de Knesselaarsestraat. Het station is voor alle verkeer bereikbaar vanuit het centrum van Sint-Maria-Aalter via de Planterijstraat. Vanuit Knesselare is het station enkel bereikbaar voor fietsers en voetgangers via de Bokhoutlaan.

Extra info

Tijdens een (digitaal) infomoment op 13 juli 2021 communiceerde het lokaal bestuur al uitvoerig over de werken ten zuiden en noorden van het station in Sint-Maria-Aalter. Herbekijk deze infovergadering op www.aalter.be/sma. Meer informatie over onder meer de timing en de fasering van de werken, de veiligheidsmaatregelen en de bereikbaarheid van je woning vind je op www.aquafin.be/Particulieren/Waar-werken-we/22249.