Kinderen en jongeren met een beperking kunnen op stoepdate

Gepubliceerd op zaterdag 3 oktober 2020
Oranje, een vereniging die kinderen en jongeren met een beperking een fantastische tijd probeert te bezorgen, heeft een nieuw, tijdelijk aanbod: de stoepdate. Een medewerker komt dan naar je toe om samen een vrijetijdsactiviteit op maat te doen.

Graag eens ravotten op het speelpleintje? Wat wandelen in het bos? Of hinkelen op de stoep misschien? Wil je wat plezier maken in de buitenlucht, maar ben je nog op zoek naar iemand om dit samen te doen? Dan is de stoepdate misschien iets voor jou.

In eigen buurt

Stoepdate is een tijdelijk project voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 3 tot 30 jaar met een beperking, die samen met een medewerker van Vrijetijdspunt (vzw Oranje) iets leuks willen doen in hun eigen buurt. Het initiatief richt zich vooral op kinderen en jongeren die door corona niet kunnen aansluiten op het bestaande vrijetijdsaanbod. Met een koffer vol spelmateriaal, organiseert vzw Oranje vrije tijd aan huis, rekening houdend met de hygiënische voorschriften (mondmasker, handen wassen/ ontsmetten, zoveel mogelijk afstand houden ...).

De wensen, noden en verlangens van de kinderen, jongeren en jongvolwassenen zijn het vertrekpunt om vervolgens samen op zoek te gaan naar een leuke, ontspannende activiteit op maat.

Tijdelijk tot eind december

Het project Stoepdate is mogelijk dankzij de steun van het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid. Het gaat om een tijdelijk initiatief dat loopt tot eind december 2020. Met de stoepdates probeert Oranje vzw (opnieuw) aansluiting te vinden met duurzame vormen van vrije tijd. Interesse in een stoepdate of wens je graag wat meer informatie? Neem dan contact op via selien.vancaillie@oranje.be of op tel. 050 47 25 90.