Kijk! Meetjeslandse Meesters

Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2019
De tentoonstelling ‘Kijk! Meetjeslandse Meesters’ is het sluitstuk van het gelijknamige project dat het artistieke verleden van het Meetjesland in de kijker zet. Niet alleen het verleden, maar ook de huidige beeldende kunstenaars uit de streek krijgen een plaats op de expo.

Vroeger en nu komen samen

De tentoonstelling, onder leiding van curator dr. Tim De Doncker, toont werk van meer dan 100 kunstenaars uit het hele Meetjesland in het kasteel van Poeke. Aan deze tentoonstelling is ook een lokaal project gekoppeld, waarin niet minder dan 24 Aalterse kunstenaars uit diverse disciplines en de leerlingen van basisschool Tabor Aalter-Brug het beste van zichzelf naar voor brengen. Het innovatieve project wil lokale kunstenaars van zowel vroeger als nu in de schijnwerpers plaatsen.

Antoon De Clerck als inspiratie

Aan de hand van het schilderij ‘Wat een drukte op de E5’ van Antoon De Clerck - voor de gelegenheid in bruikleen gegeven door het SMAK - werden de kunstenaars en leerlingen gevraagd hun creativiteit de vrije loop te laten gaan. De Clerck woonde vele jaren in Aalter en onze gemeente kwam ook geregeld terug in verschillende van zijn werken. Dit is duidelijk te zien in ‘Wat een drukte op de E5’. Ook benieuwd naar de resultaten? Kom dan zeker langs naar de tentoonstelling in het kasteel van Poeke (Kasteelstraat)! De tentoonstelling is vrij te bezoeken op 25, 26 oktober en 1, 2, 3, 8, 9, 10 en 11 november 2019, doorlopend van 10.00 u tot 17.00 u in het kasteel van Poeke. Omdat er op zondag 3 november in de voormiddag ook een kasteelconcert op de agenda staat, is de tentoonstelling die dag pas toegankelijk vanaf 13.00 u.

Partners

Comeet en vzw KUNST OP MAAT (KOM) slaan de handen in elkaar voor dit project. Zo voorziet KOM drie gratis rondleidingen, samen met gidsen met een beperking. Ervaring leert dat mensen met een beperking perfecte kunstgidsen kunnen zijn. Zij bieden de bezoekers een andere kijk op kunst. Wil je graag eens een tentoonstelling zien door een andere bril? Deze rondleidingen vinden plaats op vrijdag 25 oktober 2019 om 19.30 u, zondag 3 november 2019 om 15.00 u en zaterdag 9 november om 10.00 u. Gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Iedereen is welkom voor een inclusieve cultuurbeleving. Schrijf je in via www.meetjeslandsemeesters.be/rondleidingen. Scholen en Aalterse verenigingen kunnen ook een rondleiding aanvragen.