Kermis in Aalter-centrum!

Gepubliceerd op donderdag 20 september 2018
Van vrijdag 21 september tot en met zondag 30 september 2018 kermist het in Aalter-centrum!

Reuzenrad

Het reuzenrad The Wheel komt terug naar Aalter-kermis! Dit moderne rad met zijn prachtige ledverlichting heeft een hoogte van 35 meter en 24 gondels tot 6 personen. Het wordt opgesteld op parking Aard. Kijklustigen kunnen deze werkzaamheden nog bewonderen tot en met woensdag 19 september in de voormiddag.

High energy booster

Er is ook een nieuwe attractie die voor sensatie zal zorgen. De High energy booster is een snel draaiende attractie die naast het reuzenrad zal uittorenen. Deze booster is maar liefst 40 meter hoog en haalt een topsnelheid van 100 km per uur. Intensiteit gegarandeerd! De High energy booster wordt opgesteld op donderdag 20 september 2018. De overige kermisattracties worden vanaf woensdag 19 september opgesteld.

Officiële opening kermis

Op zaterdagavond opent de Aalterse concertband om 18.00 u de kermis aan het reuzenrad aan de parking Aard.

Activiteiten

De officiële opening van de kermis vindt plaats op zaterdag 22 september 2018 om 18.00 u op parking Aard en wordt verzorgd door de Aalterse Concertband. Om 20.00 u opent de tentoonstelling van Kunstkring ALTRA in Villa Snoeck. Met als startpunt taverne Sparrenhof fietsen wielertoeristen op maandag 24 september tussen 13.00 u en 16.00 u de memorial Maurits Rodts- Etienne Cornette. Op woensdag 26 september starten de wielerwedstrijden van de Landelijke Wieler Unie in Café Rialto om 15.30 u en 17.00 u. Wie wil dansen, kan dat in Café Bridge tijdens het optreden van Jason Bradley. Op donderdag 27 september is er het eetfestijn van de Vlaamse actieve senioren, gevolgd door een tentoonstelling van hobbyclub Kreaal. Het vuurwerk, voorafgegaan door enkele sfeervolle optredens, zorgt op zondag 30 september 2018 voor een passende afsluiting van het feestgedruis.

Goed om te weten

  • De glasbollen verhuizen naar de Sint-Jozefstraat en keren op 4 oktober terug.
  • De kledingcontainer verdwijnt tijdelijk, maar keert op 4 oktober terug. 
  • Het gemeentehuis is geopend tijdens de kermisweek. Bekijk de openingsuren.
  • Het zwembad en het Sportpark zijn geopend tijdens de kermisweek. Bekijk de openingsuren.
  • De bibliotheek in de Boomgaardstraat is gesloten op woensdag 26 september, de filialen in Bellem en Ruiselede zijn dan wel geopend.
  • De wekelijkse Boerenmarkt verhuist op zaterdag 15, 22 en 29 september naar de parking van het gemeentehuis.