Kasteeldomein van Poeke maakt werk van vrijwilligersplatform

Gepubliceerd op vrijdag 19 maart 2021
Het lokaal bestuur draagt het kasteeldomein van Poeke over aan het Agentschap Toerisme Vlaanderen. Het domein verandert dus van beheerder, maar de nood aan vrijwilligers met hun nodige enthousiasme en goede zorgen blijft.

De voorbije 20 jaar kon het gemeentebestuur van Aalter tijdens de hakhoutbeheerdagen in Poeke rekenen op heel wat enthousiaste vrijwilligers. Nu het domein overgaat naar Toerisme Vlaanderen, wil Aalter al die helpende handen nog eens extra bedanken voor al die inzet. De COVID-winter schuift dit jaar helaas voorbij zonder de vertrouwde beheerdagen, maar intussen werd niet stilgezeten en is al flink overlegd over het toekomstige parkbeheer.

In de toekomst zal het hakhoutbeheer blijven doorgaan, want een goede zorg vraagt permanent beheer. En in de toekomst wil Toerisme Vlaanderen een beroep blijven doen op vrijwilligers: voor winters bosbeheer, zomers parkbeheer en het onderhoud van bestaande gebouwen en constructies, maar ook voor eventuele nieuwe initiatieven. Daarom maken Toerisme Vlaanderen en de Beheerscommissie Kasteeldomein van Poeke nu al werk van een vrijwilligersplatform voor beheerwerken tijdens de komende jaren.

Wil je in de toekomst verder op de hoogte blijven van de werkactiviteiten? Ken je graag als eerste de datum van de volgende hakhoutdagen? Heb je zin om je in te zetten voor het kasteeldomein van Poeke? Of mag je geïnformeerd worden over bestaande en eventuele nieuwe acties in het kasteeldomein van Poeke? Schrijf je dan in via www.toerismevlaanderen.be/formulier/vrijwilligers-Poeke, waar je je gegevens kunt achterlaten, maar ook zélf suggesties kunt doen. Zo weten we wat je als vrijwilliger interesseert.