Kasteelconcerten Poeke: Zerkalo Quartet (strijkers)

Zerkalo Quartet is een Brussels strijkerskwartet dat een uitgebreid repertoire speelt, van de roots van het muziekgenre tot hedendaagse composities. Hun werk is meermaals bekroond in wedstrijden zoals Supernova 2014 en LeoŇ° Janacek International Competition 2015 en op de Vocatio-beurs in 2015. Aansluitend trakteert het gemeentebestuur op een gratis receptie.

Sinds hun oprichting in 2014 hebben ze zich ondergedompeld in het dagelijkse leven van de hoofdstad en zijn er in geslaagd een hechte band te creëren met hun publiek. De workshops met kinderen, samenwerking met andere artiesten en disciplines en alternatieve concertvormen verruimen de creatieve mogelijkheden van het kwartet.

In Belgie was Zerkalo te gast in Bozar, Concertgebouw Brugge en tijdens Klara Festival. In het buitenland speelden ze in Frankrijk, Duitsland, Italie en Spanje.

Zerkalo Quartet werkte samen met hedendaagse componisten zoals Toshio Hosokawa, Salvatore Sciarrino en Jorg Widmann en kreeg advies van eminente musici zoals Gunter Pichler van Alban Berg Quartett, Oliver Wille van Kuss Quartett, Guy Danel van Quatuor Danel en van Quatuor Diotima en Prazak Quartet.

Het kwartet organiseert met The Dansaert Sessions een eigen concertenreeks in Brussel, stond in 2014 mee aan de basis van het pedagogische project. ‘Un quator dans ma classe’ in Sint-Jans-Molenbeek en werkt samen met Jeunesses Musicales Belgique.

Zerkalo Quartet is ook een graag gezien viertal bij het Franse ProQuartet en het Chamber Music for Europe in Brussel, waarvan zij sinds 2014 het huisensemble zijn.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

15,00 euro
13,00 euro (voorverkoop) 13,00 (60 +) 5,00 euro (-18 en studenten) 13,00 euro (groepen van meer dan 20 personen) 60,00 euro (abonnement 5 concerten)

Waar

Kasteel van Poeke

Filter op categorie