Kasteelconcerten Poeke: Roel Dieltiens (cello)

Met Roel Dieltiens (cello) komt er een autoriteit op vlak van moderne én barokcello naar Poeke. Zijn sterke persoonlijkheid, overrompelende muzikaliteit en onconventionele aanpak brachten deze topcellist vanaf het prille begin van zijn carrière naar alle grote concertpodia van de wereld (Parijs, Berlijn, Londen, New York, Moskou, Tokyo). Aansluitend biedt het gemeentebestuur een gratis receptie aan.

Roel Dieltiens studeerde cello bij A.Messens en A. Navarra en maakte al snel internationale naam en faam. Als kamermusicus verwierf Dieltiens grote internationale bekendheid als oprichter van het beroemde Ensemble Explorations. Sinds 2010 vormt hij ook een pianotrio met Andreas Staier en Daniel Sepec.

Voor de labels Harmonia Mundi, Accent en Etcetera verzorgde hij een hele reeks opnames die steevast op lovende kritieken en op grote publieke belangstelling konden rekenen. De recensies waarmee zijn cd’s onthaald werden, waren unaniem lovend: “Simply the best” (Classic CD USA over de opname van Kodaly’s Sonate voor cello-solo opus 8); “The only significant disc of cellomusic to appear in 1997” (Fanfare USA over de Franchomme-cd); “Un grand disque, et le meilleur enregistrement vivaldien depuis longtemps” (Diapason over de eerste cd met celloconcerto’s van Vivaldi).

Roel Dieltiens mocht ook nog een Klara en de Caecilia Prijs in ontvangst nemen voor zijn tweede opname van de 6 Suites for Cello Solo van J.S.Bach en een Diapason d’Or voor de integrale opname van Schubert’s Piano Trios.

Roel Dieltiens doceert cello aan de Hochschule der Kunste van Zurich en zetelt regelmatig als jurylid in internationale wedstrijden zoals Bach-Leipzig, Tchaikowski-Moskou en Koningin Elisabeth-Brussel.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

15,00 euro
13,00 euro (voorverkoop) 13,00 (60 +) 5,00 euro (-18 en studenten) 13,00 euro (groepen van meer dan 20 personen) 60,00 euro (abonnement 5 concerten)

Waar

Kasteel van Poeke

Filter op categorie