Kasteelconcerten Poeke: Raphaella Smits (gitaar)

Raphaella Smits bespeelt wereldwijd op haar eigen, unieke manier achtsnarige gitaren en historische instrumenten. Smits, de Belgische ‘grande dame’ van de gitaar, wordt geroemd als ‘an uncommonly musical guitarist’ (Tim Page, New York Times) die te allen tijde trouw blijft aan de ziel van de muziek. Haar solorecitals en haar optredens met de meest prominente collega’s maken keer op keer publiek en pers enthousiast. Aansluitend biedt het gemeentebestuur een gratis receptie aan.

Raphaella Smits heeft met meer dan 20 plaatopnamen een indrukwekkende discografie voor de fijnbesnaarde muziekliefhebber. Smits wordt internationaal geprezen als inspirerende docent voor zowel gitaar- als kamermuziek. Naast haar leerstoel aan het Lemmensinstituut in Leuven reist ze de wereld rond om masterclasses te geven in West- en Oost-Europa, in Noord- en Zuid-Amerika en in Japan.

Organisatoren van internationale muziekcompetities vragen Raphaella als voorzitter van of lid van de jury vanwege haar vermogen om accuraat te luisteren en te beoordelen. Daar toont ze telkens opnieuw haar talent om professionele vaardigheden te combineren met een groot gevoel van empathie.

Raphaella studeerde klassieke muziek aan de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen en Brussel. Om haar gitaarspel te vervolmaken trok ze naar maestro Jose Tomas aan de “Catedra Andres Segovia” in Spanje. Op dat moment gaf ze al haar eerste concerten en werd ze een overtuigende pleitbezorger van de achtsnarige gitaar. In 1986 was Raphaella Smits de eerste vrouw die de “XX Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tarrega”, het beroemde internationale gitaarconcours in het Spaanse Benicasim, won.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

15,00 euro
13,00 euro (voorverkoop) 13,00 (60 +) 5,00 euro (-18 en studenten) 13,00 euro (groepen van meer dan 20 personen) 60,00 euro (abonnement 5 concerten)

Waar

Kasteel van Poeke

Filter op categorie