Kasteelconcerten Poeke: Reinoud Van Mechelen (tenor) en Mathias Clausen (piano)

Tenor Reinoud Van Mechelen, in 2017 bekroond tot de meest getalenteerde jonge musicus van het jaar, laat zich in Poeke begeleiden door meesterpianist Mathias Clausen. Aansluitend is er een gratis receptie, aangeboden door het gemeentebestuur, en een gratis erfgoedrondleiding.

Reinoud Van Mechelen (foto rechts) behaalde in 2012 zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, in de klas van Dina Grossberger. De Vereniging van de Belgische Muziekpers bekroonde hem in 2017 met de prestigieuze Caecilia Prijs. Dat was een erkenning van het ‘thuisland voor een artiest die vanaf de start van zijn carrière op internationale podia te zien was.

Reinoud Van Mechelen was als solist te beluisteren tijdens de Festivals van Aix-en-Provence en Edinburgh, in het Kasteel van Versailles, het Lincoln Center en de Brooklyn Academy of Music in New York, het Bolsjojtheater in Moskou, de Royal Albert Hall en het Barbican Center in Londen, de Bozar in Brussel, het Theatre du Capitole in Toulouse en de Philharmonie en de Opera Comique in Parijs. Hij treedt ook regelmatig op met verschillende grote barokensembles.

Reinoud Van Mechelen werkte al mee aan menig cd- en dvd-opname. Zijn eerste eigen cd “Erbarme Dich” (met aria’s van J. S. Bach), uitgegeven bij Alpha Classics in 2016, werd unaniem geprezen door de pers en kreeg een “Choc Classica” (“un Bach beni des dieux”) en de Caecilia Prijs 2016 voor (een van de 10) beste opnames van het jaar. Ook zijn tweede CD (“Clerambault, cantates francaises”) werd in januari 2017 enthousiast onthaald door pers en publiek (o.m. Choc Classica, Diapason d’Or en Diamant d’Opera Magazin).

Op het aperitiefconcert in het kasteel van Poeke laat Reinoud Van Mechelen zich begeleiden door pianist Mathias Clausen (foto links). Hij studeerde piano, orgel en schoolmuziek aan het Conservatoire de Lausanne, de universiteit voor muziek en uitvoerende kunsten Winterthur Zurich, de universiteit van Californie en de Haute ecole pedagogique de Lausanne. Tijdens zijn studies concentreerde hij zich al op het pianowerk. Naast zijn concertactiviteiten doceert Clausen piano aan de Zurich University of the Arts, de General Music School Oberwallis en tijdens de muziekcursusweken in Arosa. Daarnaast werkt hij als repetitor aan het Zurich University of the Arts en het Conservatoire de Lausanne. Mathias Clausen leidt ook nog de Kantorei van de hervormde parochie van Winterthur Lakes en is oprichter en artistiek directeur van Rencontres Musik Raron.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

15,00 euro
13,00 euro (voorverkoop) 13,00 (60 +) 5,00 euro (-18 en studenten) 13,00 euro (groepen van meer dan 20 personen) 60,00 euro (abonnement 5 concerten)

Waar

Kasteel van Poeke

Filter op categorie