Kadans en Aalterse jeugd organiseren elk weekend een zomers parkcafé

Gepubliceerd op zaterdag 18 juli 2020
Het coronavirus heeft het land nog (deels) in zijn greep, maar toch maakt jeugdcentrum (JC) Kadans werk van een prachtige zomer. Vrijwilligers toveren het park achter het jeugdcentrum om tot een gezellige zomerbar: ’t parK.

Elk weekend in de grote vakantie kan de Aalterse jeugd genieten van frisse drankjes in een zomers, coronaproof decor. Met respect voor de veiligheidsmaatregelen, dus. Zo kan je niet bestellen aan de toog, zitten er maximaal 15 personen aan één tafel en wordt steeds voldoende afstand gehouden. Sluiten doen we stipt om 1.00 u.

Jeugdbewegingen nemen over

Maar dat is niet alles: Kadans slaat de handen in elkaar met de Aalterse jeugdbewegingen. Veel jeugdbewegingen zien hun zomer (deels) in het water vallen: er zijn geen fuiven, feesten of evenementen. Daardoor kunnen verenigingen hun werking niet promoten en komen de nodige centen niet binnen. Om hen te steunen, biedt JC Kadans jeugdbewegingen de kans om het parkcafé voor één dag (of meerdere dagen) uit te baten. Op die manier kunnen ze hun werking in de verf zetten en hun kas spijzen. Een prachtige jeugdwerkzomer, dus. Veilig én gezellig: het kan, deze zomer in ’t parK.

Alle info over het evenement vind je op www.facebook.com/jeugdcentrum.kadans.