Jubilarissen ontvangen tot eind augustus hun geschenken thuis

Gepubliceerd op zondag 5 april 2020
122 koppels die tussen vandaag en eind augustus 2020 ontvangen zouden worden in het gemeentehuis Aalter-centrum, hoeven hun huis niet te verlaten om toch in de bloemetjes gezet te worden.

Alle huwelijksparen krijgen de geldsom van 125 euro op hun bankrekening overgeschreven én de andere geschenken worden aan huis geleverd.

Coronavirus zorgt voor aangepaste jubileumviering

De maatregelen die genomen werden naar aanleiding van het coronavirus, zorgen ervoor dat ook de ontvangsten van de jubilarissen door het gemeentebestuur nu al tot eind augustus 2020 geannuleerd worden.

122 getrouwde paren vieren feest

79 koppels die hun huwelijksverjaardag de komende tijd (ietwat anders dan voorzien) mogen vieren zijn 50 jaar getrouwd, 32 koppels vieren 60 jaar huwelijk, 8 koppels huwden 65 jaar geleden en 3 huwelijksparen stapten niet minder dan 70 jaar geleden in het huwelijksbootje.

Geldsom en bijkomende schenken

Welke geschenken de jubilarissen in ontvangst mogen nemen, hangt af van hoeveel jaren zij getrouwd zijn. Elk koppel ontvangt 125 euro en krijgt een telegram van de koning en de koningin in de bus.

  • 50 jaar gehuwd: geldsom en een dienblad met het logo van Aalter;
  • 60 jaar gehuwd: geldsom en een mand levensproducten met een fles champagne;
  • 65 jaar gehuwd: geldsom, een mand levensproducten met een fles champagne en een geschenk met het logo van Aalter, bloemen en een medaille met de beeltenis van het koningspaar;
  • 70 jaar gehuwd: geldsom, een mand levensproducten met een fles champagne, enkele geschenken met het logo van Aalter, bloemen en een tinnen schaal van de koning en de koningin.

Het gemeentebestuur wenst de huwelijksparen van harte proficiat!