Jeugdcentrum Kadans lanceert nieuwe tienerwerking Lochtink

Gepubliceerd op maandag 6 februari 2023
In samenwerking met het lokaal bestuur lanceert gemeentelijk Jeugdcentrum Kadans, een nieuw, toegankelijk en laagdrempelig aanbod voor tieners: Lochtink. Het nieuwe initiatief moet élke Aalterse jongere aanspreken.

De naam Lochtink komt uit het Aalters dialect en betekent moestuin. Kadans fungeert als een moestuin waar de groei en ontwikkeling van tieners en jongeren voorop staat. Het aanbod is enorm breed en tegelijk verdiepend.

Het jeugdhuis is van de jeugd

Met activiteiten als bakworkshops, improvisatietheater, archery tag (boogschieten met zachte pijlen), graffiti, pottenbakken ... probeert Lochtink een zo breed mogelijk doelpubliek te bereiken. Het uitgangspunt is dat elke jongere zich welkom moet voelen in Kadans. Het jeugdhuis is van hen!

Frisse wind door het jeugdaanbod

De samenwerking met Kadans zorgt voor een nieuwe frisse wind in het aanbod voor de Aalterse jeugd. De activiteiten zijn laagdrempelig doordat de prijs per workshop beperkt blijft tot 5 euro. Het volledige programma met geplande activiteiten vind je op www.aalter.be/lochtink. Daar kan je meteen ook al voor elke workshop inschrijven. Wees er op tijd bij, want per workshop kunnen maximaal 30 jongeren deelnemen. Het lokaal bestuur trekt 20.000 euro uit voor de nieuwe tienerwerking.