Jeugdboekenmaand in Aalter

Gepubliceerd op woensdag 5 februari 2020
De bibliotheek van Aalter organiseert opnieuw een rijk gestoffeerde Jeugdboekenmaand met auteurslezingen, klasbezoeken en poppentheater.

Auteurslezingen

Alle Aalterse scholen krijgen twee auteurs of illustratoren op bezoek. Er wordt voorgelezen, verteld, getekend, gekleurd, gezongen en – heel vaak - ook hard gelachen. En wie weet, wordt er wel een echt kunstwerk gemaakt.

Klasbezoeken in de bib

Spannend! De Aalterse jeugd trekt met de klas naar de bib. Speelse opdrachten zorgen ervoor dat je alles te weten komt over kunst en kunstenaars, maar ook waar je de boeken kan terugvinden in de rekken. Leerrijk en speels tegelijk. Twee vliegen in één klap dus.

Poppentheater Wortel

De Jeugdboekenmaand sluiten we af in absolute stijl met theater. Op woensdag 8 april 2020 om 14.00 u komt Poppentheater Wortel naar het auditorium in het gemeentehuis van Aalter-centrum voor ‘Sol de Mol’. Een fantastisch spektakel vol met muziek, poëtische beelden en circusacts (voor kinderen van 3 tot 7 jaar). Iedere avond, na veel graven, droomt Sol luidop over Molluardi, de beroemde zangmol. Zo’n mol wil hij ook zijn. Plots hoort hij luid gebons van daar boven-buiten. Er wordt een circustent gebouwd. Dáár wil mol zingen, in de spotlights. Gaston de clown helpt hem, maar zal Sol het ook durven als de anderen kijken? Maak kennis met Bettie trompettie, Gaston de accordeon en Trommel de directeur. Alle info via www.aalter.be/sol-de-mol of bibliotheek@aalter.be. Inschrijven is niet nodig!