Inschrijvingen opvang BKO tijdens paasvakantie moeten via scholen gebeuren

Gepubliceerd op maandag 30 maart 2020
Alle inschrijvingen die reeds gebeurd waren voor de Buitenschoolse kinderopvang in de paasvakantie via Recreatex, worden helaas geannuleerd omwille van de coronacrisis. De federale regering vraagt kinderen zoveel als mogelijk thuis te houden. Er wordt wel een samenwerking opgezet met de scholen.

Opvangproblemen?

Heb je opvangproblemen tijdens de paasvakantie omdat je werkt in de zorgsector of een essentiële dienst bemant (lokale of bovenlokale overheidsdienst)? Is er een moeilijke thuissituatie of kan je aantonen via een attest dat je moet werken en geen opvang hebt? Dan kan je via de school van je kind inschrijven voor de Buitenschoolse kinderopvang.

Inschrijven via Aalterse scholen

De school zal jou via e-mail contacteren en de inschrijvingen kunnen gebeuren tot en met woensdag 1 april 2020. Een nieuwe inschrijving is dus nodig!

Opvang kinderen van 12 tot en met 14 jaar

Voor kinderen van 12 tot en met 14 jaar roept het lokaal bestuur een meldpunt in het leven waar je als ouder met je opvangvraag terecht kunt. Mensen die hun vraag doorgeven via www.aalter.be/noodopvang of tel. 09 325 22 00, worden getelefoneerd door een medewerker. Er wordt dan samen een oplossing op maat uitgewerkt, volgens de gegeven richtlijnen. Ook deze opvang is een noodopvang. Dezelfde voorwaarden als voor de opvang van de BKO tijdens de paasvakantie zijn van toepassing.