Infosessie Op Wielekes

Duurzaamheid, deeleconomie, bewust verbruiken, zorgzaam omspringen met grondstoffen... ook in het Meetjesland kunnen we mee op de kar van duurzame mobiliteit springen! Dit door het opstarten van een kinderfietsenbibliotheek in Aalter. Wij willen hier samen met Netwerk Bewust Verbruiken graag op inzetten en alle potentiƫle initiatiefnemers bij elkaar brengen. Daarom organiseren we samen met Gezinsbond Aalter en Natuurpunt Aalter deze diepgaande infosessie.

Bij 'Op Wielekes' kunnen kinderen die lid zijn, een fietsje ontlenen. Wordt het fietsje te klein? Dan mag het ingeruild voor een groter exemplaar. Zo hebben kinderen altijd een fiets op maat en hoeven gezinnen niet telkens een nieuwe fiets te kopen.

Fietsdeelsysteem 'Op Wielekes' heeft in heel wat gemeenten/buurten een depot. Elk depot wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers. Het brengt ouders en kinderen bijeen en draagt bij tot een bruisende buurtwerking.

Er is binnen het omgevingscontract van de provincie voor de gemeenten ook de mogelijkheid een 'Op Wielekes' depot op te starten in Aalter.

Inschrijven voor 10 oktober door een mailtje naar liesbeth.jodts1@pandora.be.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie