Ik ga op reis en neem mee... boeken natuurlijk!

Gepubliceerd op donderdag 13 juni 2019
Boeken zijn leuk, heerlijk, zalig. Ook dit jaar heeft de bib weer reistrolleys gevuld met zomerse materialen voor de jongste lezertjes. Daarnaast kan het jonge volkje op schattenjacht met Vlieg en genieten de ouders van de nieuwe collectie e-readers en e-boeken.

En voor de grote-mensen-speurneuzen: rep je naar de bibliotheek om een moord op te lossen.

Reistrolleys

Zullen we vandaag wat lezen? Voorlezen? Filmpje kijken of liever wat knutselen? Het kan allemaal dankzij de reistrolleys, gevuld met prachtige bibmaterialen en een leuke knutselopdracht voor de jongste lezertjes (3 tot 8 jaar). De trolleys staan de hele zomervakantie ‘uitleenklaar’ in dehoofdbibliotheek. Elk gezin kan één trolley lenen aan de gangbare voorwaarden.

De zomer van Vlieg

Ook deze zomer kan je schatten zoeken met Vlieg in de gemeente Ruiselede, met als thema: ‘Proef jij wat ik proef?’ Mmmm… dat smaakt naar meer. Starten kan aan de bib of aan het gemeentehuis van Ruiselede. Aan het einde wacht een kleine attentie.

Er was eens... een moord in de bib

Welke speurneus voelt zich geroepen een oude onopgeloste zaak tot op het bot uit te pluizen?Kom tijdens de zomervakantie regelmatig naar de hoofdbibliotheek om tips te verzamelen. Als beloning deelt de bib mooie prijzen uit. De hoofdwinnaar gaat naar huis met een Aalterbon van 50 euro.

E-boeken

Het assortiment digitale boeken van de bibliotheek is uitgebreid met 100 nieuwe titels. De e-boeken worden leesklaar aangeboden in de hoofdbibliotheek op 20 e-readers. Er zijn e-readers met spannende, waargebeurde, romantische en literaire werken en e-readers voor jonge en voor oude(re) lezers. De toestellen worden kosteloos uitgeleend voor drie weken (met een optie tot verlengen).

Extra lange uitleentermijn

Ook dit jaar kun je tijdens de vakantie genieten van een extra lange uitleentermijn (maximum zes weken). Let op! Wie een langere uitleentermijn wil, moet de werken aan de balie laten scannen. Aan de zelfscanbalie lukt dit niet.