Hulp bij het poetsen of het onderhoud van jouw tuin?

Gepubliceerd op vrijdag 29 januari 2021
Ben je zorgbehoevend en heb je het moeilijk om jouw woning zelf te poetsen of om het (basis)onderhoud van jouw tuin te doen? Roep dan de hulp in van OCMW Aalter. De poets- en karweidienst kunnen dan bijspringen, zodat je langer in jouw vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

Poetshulp helpt uit de nood


De poetshulp kan van tijdelijke of van permanente aard zijn. Je kan elke week of om de twee weken een beroep doen op poetshulp. De poetsdienst komt 3 uur (van 8.30 u tot 11.30 u of van 13.00 u tot 16.00 u) of 4 uur (van 8.00 u tot 12.00 u of van 13.00 u tot 17.00 u) langs. De voorwaarden om in aanmerking te komen en een overzicht van de taken en hulp die de poetsdienst aanbiedt, vind je op www.aalter.be/poetsdienst. Het OCMW werkt volgens een prioriteitenbepaling. Aan hoe meer voorwaarden je voldoet, hoe hoger je op
de wachtlijst komt en hoe sneller de hulp kan opgestart worden.

Karweidienst zorgt voor een nette tuin

De karweidienst staat in voor het basisonderhoud van jouw tuin zoals het wieden van onkruid en/of het afrijden van het gazon. De dienst komt, net zoals de poetsdienst, wekelijks of tweewekelijks langs. In juni en september kan je ook de karweidienst inschakelen voor scheerwerken in de tuin. De karweidienst kan uitzonderlijk ook worden ingeschakeld voor kleine herstellings- én onderhoudswerken aan jouw woning waar geen specifieke vakkennis is voor vereist. De karweidienst brengt dan zelf het nodige materiaal mee. Meer info over de karweidienst vind je op www.aalter.be/karweidienst.

Aanvraag doen

Je dient een aanvraag in bij de verantwoordelijke van de poets- en karweidienst. De aanvraag kan telefonisch gebeuren (tel. 09 325 95 95) of via een bezoek aan de cel Aanvullende thuiszorg van het OCMW (Europalaan 22). Daarna krijg je bezoek van een maatschappelijk werker, die bepaalt of de hulp kan opgestart worden. Als blijkt dat de poets- of karweidienst onvoldoende beantwoordt aan jouw noden, kan er ook een beroep gedaan worden op een externe thuiszorgdienst.