Huisvuilophaling op donderdag verschuift naar dinsdag

Gepubliceerd op zondag 13 december 2020
Een nieuw jaar, een nieuwe afvalkalender … De kalender, die binnenkort in jouw bus valt, kondigt een aantal wijzigingen voor 2021 aan. We zetten die nu al even op een rijtje.

Opgelet: ophaaldag donderdag verdwijnt

In delen van Aalter wordt restafval, PMD en ‘papier & karton’ nu nog op donderdag opgehaald. Vanaf volgend jaar wijzigt donderdag naar dinsdag. Op 5 januari vindt de allereerste dinsdagophaling plaats. Voor inwoners bij wie de vuilniswagen op maandag of woensdag langskomt, blijft alles bij het oude.

Twee keer PMD en ‘papier & karton’ na elkaar

Opgelet! Omdat de ophalingen van PMD en ‘papier & karton’ vanaf nieuwjaar in heel de gemeente in dezelfde week zullen plaatsvinden, worden rond de jaarwisseling PMD en ‘papier & karton’ uitzonderlijk twee weken na elkaar opgehaald: op woensdag 30 en donderdag 31 december 2020 (oude rondes) en op dinsdag 5 januari en woensdag 6 januari 2021 (nieuwe rondes). Vanaf dan wordt het tweewekelijkse regime opnieuw aangehouden. Voor de ophaalronde op maandag verandert er niks. Bij twijfel: raadpleeg de afvalkalender.

Recyclagepark op afspraak

Het recyclagepark kan je ook volgend jaar enkel op afspraak bezoeken. Deze aangepaste dienstverlening is gemakkelijk, praktisch en wordt gewaardeerd.

Nieuwe winteruren voor het groencomposteringspark

In de drukke lente- en zomermaanden blijft het groencomposteringspark in Aalter-centrum 6 dagen op 7 open. In de wintermaanden - januari, februari, november en december – zal het park voortaan ook op vrijdagmiddag open zijn.

  • Maandag: 14.00 u tot 17.45 u
  • Dinsdag: gesloten
  • Woensdag: 9.00 u tot 11.45 u & 14.00 u tot 17.45 u
  • Donderdag: gesloten
  • Vrijdag: 14.00 u tot 17.45 u
  • Zaterdag: 9.00 u tot 11.45 u & 12.30 u tot 16.45 u

Afvalkalender ook digitaal

De afvalkalender is hét uitgelezen middel om te weten wanneer welk afval wordt opgehaald, wat kan en wat niet, hoe je het best kan sorteren … Raadpleeg steeds de afvalkalender voor uitzonderingen.

Je kan de kalender ook digitaal raadplegen op www.aalter.be/afvalkalender of met de Aalter-app. Bovendien kan je met de app meldingen instellen die je – de dag voordien – helpen herinneren aan de ophalingen. De Aalter-app kan je downloaden via www.aalter.be/app.