Huis van het Kind vormt ook in 2023 verder

Gepubliceerd op maandag 30 januari 2023
Elk jaar organiseert Huis van het Kind Aalter interessante vormingen voor (groot)ouders en opvoeders. Dat is dit voorjaar niet anders.

Rust in jouw gezin

Een kind kan soms heel druk zijn, wat het moeilijk maakt om rustig te slapen, huiswerk te maken of te spelen. Tijdens deze sessie leer je omgaan met overprikkeling en driftbuien én op een speelse manier het zelfvertrouwen van jouw kind te versterken. In samenwerking met Gezinsbond Aalter, op donderdag 16 februari 2023 in het gemeentehuis Aalter-centrum (Europalaan 22). Gratis.

Veerkrachtig ouderschap na scheiding

Wie ben ik als ouder, hoe beleven mijn kinderen de scheiding, wat is de invloed van familie/vrienden …? Dit groepsprogramma (max. 10 personen) voor gescheiden ouders geeft de nodige antwoorden. In samenwerking met Herstelacademie Meetjesland, op donderdag 9, 16, 23 en 30 maart 2023 in OC Kerkem (Rerum Novarumstraat 24). 20 euro.

Als kleine kinderen groot worden: gamen

Wat is gamen en wat maakt het zo verslavend? Je krijgt tips om met jouw tiener in gesprek te gaan over schermtijd en ontdekt waar je terecht kan wanneer je jou zorgen maakt. In samenwerking met Drugpunt Aalter, op woensdag 22 maart 2023 in Jeugdcentrum Kadans (Stationsstraat 71). Gratis.

Wij-tijd

Vaak denken we dat 'kwali-tijd' ligt in vakanties, feesten en geplande activiteiten. Toch zijn het de kleine momenten die bepalen wat kinderen meedragen uit hun jeugd. Björn Accoe brengt zijn boek ‘WijTijd’ als praktische lezing voor ouders en inspireert hen om leuke activiteiten te doen met kinderen. In samenwerking met Gezinsbond Aalter, op dinsdag 9 mei 2023 in het gemeentehuis Aalter-centrum (Europalaan 22). Gratis.

Als kleine kinderen groot worden: alcohol, tabak en drugs

Tieners zijn nieuwsgierig, willen hun grenzen verleggen en nieuwe dingen leren kennen. Het liefst van al doen ze dat samen met hun vrienden en ver weg van hun ouders. Deze vorming informeert over alcohol, tabak en drugs en biedt tips om in gesprek te gaan met uw tiener. In samenwerking met Drugpunt Aalter, op donderdag 15 juni 2023 in Jeugdcentrum Kadans (Stationsstraat 71). Gratis.

Praktisch?

Inschrijven of meer info? Hou de Facebookpagina van het Huis van het Kind (www.facebook.com/HuisvanhetKindAalter) in de gaten of abonneer je via www.aalter.be/nieuwsbrieven op de nieuwsbrief.