Huis van het Kind in Aalter: omdat opvoeden niet altijd kinderspel is ...

Gepubliceerd op zondag 23 januari 2022
Aalter heeft sinds vorig jaar een Huis van het Kind. Zowel kinderen en jongeren als (groot)ouders en opvoedingsverantwoordelijken kunnen er aankloppen voor advies en informatie.

Wat?

Een Huis van het Kind is geen fysiek huis, maar een netwerk. Het is de naam voor een samenwerking tussen verschillende organisaties die werken met en voor opvoedingsverantwoordelijken, kinderen en jongeren. Samen willen ze ervoor zorgen dat het in Aalter aangenaam wonen is. Dat doen ze door samen acties te ontwikkelen en elkaar te ondersteunen. Scholen, kinderopvang, kraamzorg, verenigingen … proberen allemaal samen een passend antwoord te vinden op jouw vraag of bezorgdheid.

Waar?

Het Huis van het Kind heeft zoals gezegd geen fysieke, stenen locatie. Je vindt een schat van info op de website www.aalter.be/huisvanhetkind. Wens je graag iemand te spreken? Dat kan! Maak een afspraak met de coördinator van het Huis van het Kind voor een face-to-face gesprek.

Waarvoor?

Ben je als kind, jongere, ouder, grootouder of opvoedingsverantwoordelijke op zoek naar informatie? Zit je met vragen over opvoeden? Zoek je naar een bepaalde organisatie, of weet je nog niet bij welke organisatie je best terecht kan met jouw vraag? Hebt je het financieel soms moeilijk om rond te komen en wil je weten welke rechten je hebt? Of wens je graag een beroep te doen op de luierbank? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de coördinator.

Contact

Neem zeker een kijkje op de website. Contact opnemen kan door te e-mailen naar huisvanhetkind@aalter.be of te bellen op het nummer tel. 09 325 22 00 (je vraagt dan naar de coördinator van het Huis van het Kind). Actief op social media? Ga dan zeker ook naar de facebookpagina www.facebook.com/HuisvanhetKindAalter, waar elke maand twee partnerorganisaties in de kijker worden gezet en leuke tips, weetjes en veel meer gedeeld worden.