Huis van het Kind … Wat is dat?

Gepubliceerd op dinsdag 7 februari 2023
Het Huis van het Kind is geen fysiek huis, maar een netwerk. Het is een samenwerking tussen verschillende organisaties die werken met en voor opvoedingsverantwoordelijken, kinderen en jongeren.

Samen willen ze ervoor zorgen dat het in Aalter aangenaam wonen is. Dat doen ze door acties te ontwikkelen en elkaar te ondersteunen. Scholen, kinderopvang, kraamzorg, verenigingen … proberen allemaal samen een passend antwoord te vinden op uw vraag of bezorgdheid.

Waarvoor kan ik er terecht?

Op zoek naar informatie als kind, jongere, ouder, grootouder of opvoedingsverantwoordelijke? Vragen over opvoeden? Op zoek naar een bepaalde organisatie of weet je nog niet bij welke organisatie je het best terecht kunt met je vraag? Is het financieel soms moeilijk om rond te komen en wil je weten welke rechten je hebt? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de coördinator van het Huis van het Kind in Aalter.

Waar?

Huis van het Kind heeft verschillende fysieke locaties waar je voor een afspraak terecht kan. je kunt een schat van info terugvinden op de website via www.aalter.be/huisvanhetkind. Wens je graag iemand te spreken? Dat kan! Maak een afspraak met de coördinator van het Huis van het Kind van Aalter via huisvanhetkind@aalter.be of tel. 09 325 22 00 (vraag dan naar de coördinator van het Huis van het Kind).