Hooggoedbos

Het 67 hectare grote domeinbos is sinds 1985 eigendom van de Vlaamse Gemeenschap en bestaat voornamelijk uit naald- en loofbomen en een aantal weiden. Het bos ligt in een zone waar overwegend aan landbouw gedaan wordt. Sommige delen van het bos zijn afgesloten, andere zijn vrij toegankelijk. Het bos maakt deel uit van het Landschapspark Bulskampveld.

Wie van wandelen houdt, moet zeker een bezoek brengen aan het Hooggoedbos. Het gebied zal je verrassen met zijn zandige wegen en dreven. Het Hooggoedbos is ook de thuis voor verschillende vogelsoorten. In het bos staan twee kastelen: het kasteel Blekkervijver en het Hooggoedkasteel.

Geschiedenis

In 1687 werd het vermeld als een op cijnsgrond gebouwde hofstede. Het heeft zijn naam hoogst waarschijnlijk te danken aan de relatief hoge ligging van het gebied.

Toegang

Het eenvoudigst is via de parking langs de Aalterstraat, de verbindingsweg tussen Aalter en Sint-Maria-Aalter. Het bos strekt zich uit langs weerszijden van die weg. Via Stratem is het bos ook bereikbaar.

Er zijn verschillende toegangen tot het bos. Het eenvoudigst is op de parking langs de Aalterstraat, de verbindingsweg tussen Aalter en Sint-Maria-Aalter. Het bos strekt zich uit langs weerszijden van die weg. 

Landschapspark Bulskampveld

Het Hooggoedbos is een deel van het Landschapspark Bulskampveld, dat zich onder andere over Aalter, Beernem, Oostkamp en Wingene uitstrekt. 

Meer info over het Landschapspark Bulskampveld