Hondenpoep op de stoep is niet oké

Gepubliceerd op woensdag 13 juli 2022
Hondenpoep is een grote bron van ergernis, vervelend en vies. Hondenpoep die niet in de vuilnisbak belandt maar in de berm of op de stoep, wordt gecategoriseerd als zwerfvuil.

Overlast door hondenpoep staat met stip in de top 3 van meest irritante zaken, vooral bij niet-hondenbezitters. Als de stoep, grasvelden en speelplaatsen bevuild worden door hondenpoep is dat voor niemand fijn? Een plastic zakje meenemen als je gaat wandelen met je hond en het hoopje opruimen is een kleine moeite, niet?

Negatief effect op leefmilieu

Hondenpoep kan naast hinderlijk ook gevaarlijk zijn. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat hondenpoep een negatief effect heeft op het leefmilieu. In hondenpoep zitten gevaarlijke wormen en eitjes die overdraagbaar zijn op de mens. Na het opruimen van de hondenpoep blijven die bacteriën aanwezig in het gras. Gezien de vele ziekteverwekkers die op deze manier in de omgeving terechtkomen, vormt dit een risico voor de volksgezondheid. Hondenpoep dump je dus best ook niet op de composthoop.

Meer info via www.mooimakers.be.