Hockey neemt blitzstart in Aalter: 130 kinderen en jongeren op eerste initiatiedag

Gepubliceerd op maandag 16 mei 2022
130 jongens en meisjes nemen deel aan de initiaties hockey in Aalter. Acht woensdagen lang kunnen ze voor het eerst kennismaken met de hockeysport, die door de successen van onze Red Lions en Red Panters populairder is dan ooit. Ook het enthousiasme in onze gemeente is groot.

De Belgen zijn top in hockey. De Red Lions behaalden goud op de Olympische Spelen in 2021, de Red Panthers wonnen vorig jaar brons op het EK. Die successen werken aanstekelijk, want de sport blijft elk jaar groeien en bloeien. Dat bleek ook tijdens de eerste initiaties hockey op het kunstgrasveld in het Sportpark Aalter-centrum. De gratis kennismakingsmomenten, waarbij kinderen vanaf 5 jaar acht weken lang elke woensdag een uurtje de hockeysport kunnen ontdekken in onze gemeente, zijn méér dan volgeboekt.

Ruimte voor nieuwe sporten

Het lokaal bestuur wil met de initiaties, in samenwerking met de Vlaamse Hockey Liga, kinderen en jongeren laten proeven van hockey. Aalter wil daarbij ook zelf peilen of er voldoende interesse is om ook deze sport in de toekomst een duurzame plek te geven in onze gemeente. Het lokaal bestuur, dat elk jaar zwaar investeert in haar sportcentra, wil immers het Aalterse sportaanbod continu verrijken met nieuwe disciplines.

Blik naar de toekomst

Wat het Sportpark Aalter-centrum betreft, kijkt het bestuur vooral naar het voetbalterrein D in de Sportlaan (tussen de tennishal en de atletiekpiste). Met de komst van het kunstgrasveld op het A-terrein is er meer capaciteit vrijgekomen om op andere plaatsen ruimte te geven aan nieuwe sporten.

Indien in de toekomst zou blijken dat er voldoende draagvlak is bij de inwoners van Aalter om de hockeysport permanent in Aalter te beoefenen, dan is dat voetbalterrein D een plaats die daarvoor ontwikkeld zou kunnen worden.

De afgelopen weken vernieuwde Aalter het leun- en hekwerk in het Sportpark. In afwachting van een definitieve en toekomstige bestemming werd daarbij geopteerd om geen verdere aanpassingen op en rond het voetbalterrein D uit te voeren.