Het Zomert weer in Poeke…

Gepubliceerd op donderdag 28 februari 2019
De klassieke kasteelconcerten maken de hoofdmoot uit van het programma 'Poeke Zomert'. De dertiende editie pronkt opnieuw met gerenommeerde artiesten. Na elk concert volgt een gratis receptie, waarop je de muzikanten beter leert kennen.

Kasteelconcerten

Op zondag 7 april 2019 steken we van wal met een aperitiefconcert van Reinoud Van Mechelen (tenor). Hij laat zich begeleiden door pianist Mathias Clausen. Van Mechelen ontving in 2017 de prestigieuze ‘Caecilia Prijs’ voor de meest getalenteerde jonge musicus van het jaar. Clausen doceert onder andere piano aan de ‘Zürich University of the Arts’ en is oprichter en artistiek directeur van ‘Rencontres Musik Raron’.

Op zondag 5 mei 2019 verwelkomen we cellist Roel Dieltiens. Als kamermusicus verwierf hij internationale bekendheid als oprichter van het beroemde ‘Ensemble Explorations’.

Op zondag 2 juni 2019 bezoekt het Brusselse stijkersensemble Zerkalo Quartet het kasteel. Zij spelen een uitgebreid repertoire, van de roots van het strijkkwartet tot hedendaagse composities.

Op zondag 4 augustus 2019 mogen we Raphaella Smits, de Belgische ‘grande dame’ van de gitaar, verwelkomen. Zij wordt internationaal geprezen als inspirerende docent en bespeelt achtsnarige gitaren en historische instrumenten.

Afsluiten doen we op zondag 1 september 2019 met violist Tony Nys en accordeonist Philippe Thuriot. Nys speelt solo altviool in het Symfonieorkest van de Munt en doceert altviool aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel. Thuriot heeft al een carrière van 25 jaar op internationale podia achter de rug, met specialisaties in jazz, klassiek en improvisatie.

Na het kasteelconcert op zondag 7 april en op zondag 1 september 2019 geniet je ook van een gratis erfgoedrondleiding, waar je alles ontdekt over de geschiedenis van het kasteel.

Tickets

Kaarten voor de kasteelconcerten kosten 13 euro in voorverkoop en 15 euro aan de ingang. 60-plussers betalen steeds 13 euro en -18-jarigen en studenten kunnen al voor 5 euro per ticket een concert bijwonen. Je kunt de tickets rechtstreeks kopen aan de balie van het gemeentehuis Aalter-centrum, Europalaan 22, of reserveren via eerste.lijn@aalter.be of tel. 09 325 22 00. Eens betaald, liggen de tickets klaar op de dag van het kasteelconcert aan de ingang van het kasteel.

Activiteiten kasteelhoeve

‘Poeke Zomert 2019’ is meer dan de kasteelconcerten. Zo organiseert de kasteelhoeve verschillende doe- en wandelmomenten, waaronder een lammetjeswandeling, een lesdag rond natuurlijk imkeren, een honingfeest en een heus scheerfeest.

Alle info over Poeke Zomert 2019 vind je op www.aalter.be/poekezomert en in de brochure ‘Poeke Zomert 2019’, gratis te verkrijgen aan de balie van het gemeentehuis Aalter-centrum, het gemeentehuis van Knesselare, de hoofdbibliotheek en in het kasteel van Poeke.