Het OCMW helpt uit de nood

Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2019
Ben je zorgbehoevend en heb je het moeilijk om jouw woning zelf te kuisen? De poetsdienst van het OCMW Aalter helpt jou wekelijks of elke veertien dagen zodat je langer in jouw vertrouwde omgeving kan blijven!

Hulp bij het poetsen

De poetshulp kan van tijdelijke of van permanente aard zijn. Je dient de aanvraag in bij de verantwoordelijke van de poetsdienst. Daarna word je bezocht door een maatschappelijk werker. Hij of zij bepaalt of de hulp kan opgestart worden. Als blijkt dat de dienst onvoldoende beantwoordt aan jouw noden, kan er ook beroep gedaan worden op een externe thuiszorgdienst. De verzorgende kookt ter plaatse, doet was en strijk en staat in voor lichaamsverzorging. De voorwaarden om in aanmerking te komen en een overzicht van de poetstaken die de poetsdienst aanbiedt, vind je op www.aalter.be/poetsdienst.

Laat u rijden door de Minder Mobielen Centrale

Niet meer goed te been? De Minder Mobielen Centrale (MMC) haalt jou op voor socio-culturele activiteiten, familiebezoek of om boodschappen te doen... Ze voeren je met jouw eigen wagen of maken gebruik van de minibus die ook rolstoelen kan vervoeren. Meer info via www.aalter.be/mmc.