Het lokaal loket kinderopvang: de start van jouw zoektocht naar kinderopvang

Gepubliceerd op zondag 20 februari 2022
Dankzij het lokaal loket kinderopvang wordt de zoektocht naar kinderopvang makkelijker.

Wanneer je met gezinsuitbreiding start, heb je van alles aan jouw hoofd: de kinderkamer, de geboortekaartjes, geboortesuiker en kleertjes kiezen, een naam vinden voor jouw baby ... Duizend-en-één leuke dingen om aan te denken. Kinderopvang zoeken stellen ouders dan vaak uit tot die eerste paar maanden achter de rug zijn.

Zo snel mogelijk

Het is echter héél belangrijk om tijdig te starten met de zoektocht naar een opvangplaats in Aalter. Je doet eigenlijk best een aanvraag vanaf het moment dat je weet dat je een kindje verwacht. Je kan in Aalter een opvangplaats zoeken en reserveren via www.aalter.be/kinderopvang.

Andere vragen

Heb je als (toekomstige) ouder nog andere vragen rond de komst van jouw kindje? Wat moet je allemaal in orde brengen? Waar en hoe vraag je een Groeipakket aan? Hoe kan je in contact komen met Kraamzorg? Is het financieel niet altijd makkelijk en zou je graag gebruik maken van een gratis luierpakket? Neem dan contact op met Huis van het Kind Aalter via huisvanhetkind@aalter.be of tel. 09 325 22 00.