Het Kunstencentrum krijgt vorm!

Gepubliceerd op donderdag 8 augustus 2019
De werken aan het nieuwe Kunstencentrum gaan aan een sneltempo vooruit! Vanaf nu belichten we regelmatig de vooruitgang van de werken.

Overzicht

Het auditorium wordt het kloppend hart van het Kunstencentrum. Dit wordt een ruimte waar muziek, theater en dans een hoofdrol zullen spelen. De zaal zal een capaciteit hebben van 130 personen.

Ventilatiekanalen in het auditorium

Eerst werden de ventilatiekanalen aangebracht. Hiermee wordt automatisch verse lucht, met de gewenste temperatuur en vochtigheid, naar binnen gebracht. Eens de zaal afgewerkt is, zullen deze ventilatiekanalen niet meer zichtbaar zijn. Ze zijn immers onder het podium en de zitplaatsen geïnstalleerd (zie foto).

Akoestische ontdubbeling? Een huzarenstukje!

Een rode draad doorheen het gebouw is ‘akoestische ontdubbeling’. In iedere ruimte zullen er zich – vaak op hetzelfde moment - veel verschillende repetities en lessen afspelen. Smooth-jazz in de ene ruimte, dromerige synthpop ernaast en druisende dansmoves erboven. Iedere ruimte moet akoestisch afgesloten worden, de geluidsgolven mogen elkaar niet overlappen. Daarom wordt er gebouwd volgens het ‘box-in-box’-concept: in elke ruimte wordt de vloer apart gegoten, onder de vloer zit een geluidswerende tussenlaag. Ook in het auditorium wordt dit concept momenteel uitgevoerd.