Het Huis van het Kind

Gepubliceerd op donderdag 23 mei 2019
Het Huis van het Kind Aalter wil alle (aanstaande) ouders, gezinnen, kinderen en jongeren en alle andere mogelijke opvoedingsactoren ondersteunen en versterken binnen alle levensdomeinen. Dit om voor elk kind en jongere maximale gezondheids-, ontwikkelings- en welzijnswinsten te realiseren.

Dit is de essentie van het engagement dat alle partners binnen het Huis van het Kind opnemen. We vertrekken hierbij steeds vanuit een gezamenlijke, positieve visie op het kind en de opvoedingsverantwoordelijken. Het Huis van het Kind Aalter wil garant staan voor een toegankelijk aanbod dat bekend, bereikbaar, beschikbaar,
betaalbaar, begrijpelijk, bruikbaar en betrouwbaar is.

Opvoeden, dat doen we samen

Opvoeden staat niet los van alle andere levensdomeinen. Elk gezin legt zijn unieke puzzel: een dak boven je hoofd, zinvol werk, goede zorg, fijne vrijetijd met het gezin, je kinderen grootbrengen. Hoe minder muurtjes gezinnen ervaren om de puzzel in elkaar te laten vallen, hoe sterker ze in hun schoenen staan bij het opvoeden.

Activiteiten Huis van het Kind Aalter

Op zondag 30 juni gaan verschillende scharrelmomenten door: ouder en kind zetten de pauze-knop aan en laten zich opnieuw meevoeren op het ritme van de natuur. Met opdrachten rond natuurverbinding maar ook verbinding met onszelf en de ander gaan we op avontuur in het bos. Deze activiteit gaat door in Drongengoedhoeve in Knesselare (Aalter).

  • peuters: vanaf 1 tot en met 3 jaar, 9.00 u tot 10.00 u
  • kleuters: vanaf 3 tot en met 6 jaar, 10.30 u tot 12.00 u
  • lagere school kinderen: vanaf 6 tot en met 12 jaar, 14.00 u tot 16.15 u
  • locatie: Drongengoedhoeve, Drongengoedweg 9

Meer info? Neem dan zeker een kijkje op www.huizenvanhetkind.be!