Heraanleg Pontweg/Manewaarde gaat laatste fase in

Gepubliceerd op zondag 16 oktober 2022
De laatste fase van de vernieuwing van de Pontweg en Manewaarde is in aantocht. Voor het einde van het jaar moeten de werken, die 1,60 miljoen euro kosten, klaar zijn.

De Pontweg, een zijstraat van de Brugstraat, is één van de eerste verkavelingen in Aalter. Het lokaal bestuur is volop bezig de buurt te opwaarderen. Het lokaal bestuur kiest voor een totaalconcept, waarbij de wijk niet alleen een nieuw wegdek, nieuwe rioleringen en voetpaden krijgt, maar ook een grote streep groen en speelse elementen.

Wat is al gebeurd?

In het begin van het jaar gingen de werken in de Pontweg en Manewaarde van start. Intussen is het gescheiden rioleringsstelsel al aangelegd en zijn de nutsleidingen voor elektriciteit en telecommunicatie vernieuwd. De buurt kreeg ook een nieuw glasvezelnetwerk en is hiermee klaar voor ‘het internet van de toekomst’.

Wat staat nog op de planning?

De nutsmaatschappijen verlieten de werf begin september. Omdat de aannemer over onvoldoende werkkracht beschikte, kon aansluitend niet gestart worden met de afwerking van de wegen. Half oktober zal dat wel het geval zijn. Daarmee breekt de laatste fase van de vernieuwing van het openbaar domein in de wijk aan. Dankzij de aanleg van diverse types verhardingen, groenstructuren en infiltratiezones voor het regenwater, krijgen de Pontweg en een deel van Manewaarde een gloednieuw uitzicht.

Aalter maakt werf comfortabeler voor bewoners

Het lokaal bestuur liet, in afwachting van de definitieve afwerking van de wegen, door eigen personeel het voorlopig wegdek effenen. Tien vrachtwagens voerden mengpuin aan om de putten, die zich hadden gevormd door de combinatie van recente stortbuien en de vele verkeersbewegingen, op te vullen. Dat puin vormt meteen ook de onderfundering voor de definitieve weg.

Grote investering

De werken kosten 1,60 miljoen euro. Het lokaal bestuur streeft er nog steeds naar om de herinrichting van de wijk vóór het einde van het jaar af te ronden.