Heraanleg complex E40

Gepubliceerd op woensdag 30 oktober 2019
De werken aan de verkeerswisselaar in Aalter gaan vanaf maandag 4 november 2019 de laatste rechte lijn in. Dan maakt de aannemer de verbinding tussen de Lostraat en de Steenweg op Deinze. Tot het einde van het jaar zal het onmogelijk zijn om de Lostraat via het ‘rond punt’ buiten te rijden.

Verbinding Lostraat-Steenweg op Deinze: nieuwe verkeersituatie tot eind 2019

Met de bouw van de fly-over, de nieuwe afrit van de E40 vanuit Gent die over de Lostraat en de Steenweg op Deinze heen werd gelegd, is een technisch huzarenstukje afgerond. Nu die fly-over klaar is, kunnen de stellingen weg én kan de aannemer starten om de Lostraat en de Steenweg op Deinze met elkaar te verbinden (1: zie kaartje). Die werken starten op maandag 4 november 2019, gebeuren in twee fases en zorgen voor een aangepaste, ingrijpende verkeersituatie tot het einde van het jaar.

Fase 1 (vanaf maandag 4 tot en met dinsdag 12 november): Lostraat uitrijden kan niet meer, Lovelddreef afgesloten

Vanaf maandag 4 november legt de aannemer een nieuwe, tijdelijke weg (2) vooraan de Lostraat (ter hoogte van het Esso-tankstation en Colruyt). De verkeerssituatie verandert ingrijpend.

 • De Lostraat inrijden via de verkeerswisselaar blijft mogelijk. De Lostraat uitrijden zal niet meer kunnen. De omleiding loopt via Kestelstraat, Processieweg, Molenstraat, Weibroekdreef, Kouter, Europalaan, Brouwerijstraat en Knokkebaan.
 • Fietsers kunnen de Lostraat niet meer inrijden. Wie met de fiets uit de richting van de Steenweg op Deinze komt, wordt via de Lovelddreef gestuurd (3). Van daaruit kan men dan op een veilige manier, iets verderop, opnieuw de Lostraat in. Fietsers die van het tweerichtingsfietspad langs de N44 Knokkebaan komen, moeten
  via Kerkem (4).
 • Voor bewoners van het Loveld is het niet langer mogelijk om via de Lovelddreef het Loveld in of uit te rijden. De omleiding loopt via de Loveldlaan of de Kestelstraat. De carpoolparking in de Lovelddreef en rond het voormalige Café Rond Punt is niet langer bruikbaar (5).

Fase 2 (vanaf woensdag 13 november tot uiterlijk 20 december): verkeer op afrit E40 volgt kleine omleiding

 • Op woensdag 13 november 2019 start de aanleg van de nieuwe Lostraat. Alle verkeersmaatregelen uit fase 1 blijven van kracht. Daar komt bij dat de situatie verandert voor het verkeer vanuit Gent dat in Aalter de snelweg af rijdt.
 • Wie van de E40 vanuit Gent komt, kan op het einde van de afrit niet meer rechtdoor of rechtstreeks naar de Lostraat maar moet linksaf via een nieuw aangelegde weg naar de rotonde aan de Steenweg op Deinze. Van daaruit kan het verkeer dan alle richtingen uit.
 • De Lostraat inrijden kan via de nieuwe, tijdelijke weg die daar in fase 1 is aangelegd (ter hoogte van het Esso-tankstation en Colruyt) (2). Wie de Lostraat wil buitenrijden, blijft de omleiding volgen via Kestelstraat, Processieweg, Molenstraat, Weibroekfdreef, Kouter, Europalaan, Brouwerijstraat en Knokkebaan.
 • Ook fietsers blijven via de Lovelddreef of Kerkem naar het centrum rijden (4).
 • Bewoners van het Loveld moeten omrijden via de Loveldlaan of de Kestelstraat.
 • De carpoolparking in de Lovelddreef en rond het voormalige Café Rond Punt is niet bereikbaar.

Zwaar verkeer: vermijd de schoolspits aub

Het gemeentebestuur roept bedrijven en warenhuizen op om hun leveranciers te vragen de schoolspits te vermijden en leveringen buiten volgende uren te laten doorgaan: op schooldagen van 8.00 u tot 8.45 u en van 15.00 u tot 15.45 u, op woensdag ook van 11.45 u tot 12.30 u.

Werken Lostraat klaar tegen eind december

Alle bovenvermelde timings zijn onder voorbehoud: slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden kunnen de planning altijd wijzigen. Als alles goed gaat, moeten de werken tegen eind december 2019 klaar zijn. Voor meer info over de werken surf naar www.wegenenverkeer.be/aalter.

Bereikbaarheidsadviseur

Om de ongemakken tijdens de werken voor handelaars/bedrijven te drukken, stelde het Agentschap Wegen en Verkeer een bereikbaarheidsadviseur aan. Heeft u concrete vragen over de bereikbaarheid van uw zaak tijdens de werken? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur van Wegen en Verkeer Oost- Vlaanderen via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of tel. 0476 72 22 57. Werken uitvoeren zonder hinder kan helaas niet. We doen er alles aan om de hinder zo kort en beperkt mogelijk te houden. We danken u alvast voor uw begrip.