Help de padden veilig naar de overkant

Gepubliceerd op donderdag 7 februari 2019
De jaarlijkse grote amfibieëntrek komt er opnieuw aan. Door het regenachtige weer en het lengen van de dagen ontwaken padden, kikkers en salamanders uit hun winterslaap en zoeken ze de dichtstbijzijnde voortplantingspoel. Ze steken dan de weg over, maar velen bereiken nooit de overkant...

Voor de 17de paddenoverzetactie doet het bestuur graag opnieuw een beroep op jouw medewerking. Vorig jaar vonden zo maar liefst 1.984 kikkers, padden en salamanders veilig de overkant. Dit jaar kun je elke dag van zaterdag 23 februari tot en met zondag 31 maart 2019 in de Lotenhullestraat de amfibieën een veilige oversteek schenken, op weekdagen om 9.00 u, 's weekends om 9.30 u.

Een helpende hand

Onder begeleiding neem je de dieren mee in een emmer, noteer je de aantallen en breng je ze naar de rand van de Kraenepoel. Wacht steeds op de begeleider vóór je de padden helpt over te steken. Steek je ook graag een helpende hand uit? Geef dan vier dagen op voorhand jouw naam, e-mail, gsm-nummer en aantal personen door aan de Milieu en duurzaamheid.

Veilige oversteek in Landschapspark Drongengoed

Ook in het Landschapspark Drongengoed wagen de amfibieën de oversteek. Daarom zal de Drongengoedweg, vanaf het kruispunt met de Oude Bruggeweg tot aan de ANB-parking Krakeel, niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer tussen 19.00 u ’s avonds en 7.00 u ’s ochtends. Hou de gemeentelijke informatiekanalen in de gaten voor alle updates en gedetailleerde info.