Heerlijk ravotten op de Aalterse speelterreinen!

Gepubliceerd op vrijdag 22 juli 2022
Zoek je nog naar plaatsen waar je kind(eren) naar hartenlust kunnen ravotten tijdens deze zomerse temperaturen? In Aalter zijn er een 20-tal speelterreinen of -bossen te vinden!

We zoomen al even in op de terreinen in de deelkernen Aalter-centrum en Knesselare, later deze zomer komen de andere deelkernen aan bod. Op www.aalter.be/speelterreinen vind je een handige overzichtskaart met alle terreinen en -bossen in onze gemeente.

Aalter-centrum

  • Sportpark, Lindestraat 17: Aan de ingang Sportstraat, ter hoogte van de atletiekpiste en voetbalterreinen, vind je een speelterrein met een zandspeelelement, draaielement, wipveer, deathride, glijbaan en een dubbele wip.
  • Kestelstraat 110: Aan het wijkhuis De Rym is er een open speelterrein met voldoende ruimte om te voetballen, een klimelement met glijbaan, springelementen en schommels.
  • Staalputstraat 41-43: Tussen de Staalputstraat, Bergstraat en Riethulstraat is er een speelterrein met springelementen, wip, wipveer en klimelement met klimmuur.
  • Brielstraat 15-17: Op het einde van de Brielstraat vind je een speelterrein met verschillende speelelementen, zoals een klimelement, wipveren, taludglijbaan en verschillende schommels.
  • Grote Veldakker: De Grote Veldakker heeft open speelruimte waar er voldoende ruimte is om te voetballen met minivoetbalgoals, een taludglijbaan en klimelement.

Knesselare

  • Flabbaert, Prinsengoeddreef 33: Op het terrein van het sportcomplex Flabbaert vind je een avontuurlijk speelterrein. Er zijn verschillende speelelementen waaronder een houten tipi met springelementen, verschillende klimelementen, schommelmand, glijbaan en speelelement met klimmuur. Tussen het sportcomplex Flabbaert en jeugdlokaal Flabuit vind je ook enkele draaielementen terug.
  • De Wijngaard 34-36: Ter hoogte van De Wijngaard vind je een speelterrein met een open speelruimte om te voetballen, draaielementen, schommelmand en klimelement met glijbaan.
  • Park Hemelrijk, Hemelrijkstraat 50: In het park Hemelrijk kan je genieten van een natuurlijke open speelruimte. In en rondom het park zijn er enkele wipveren, zitelementen en een wilgenhut.

Meer info of schade opgemerkt?

Heb je schade opgemerkt aan de toestellen of een zit je met een vraag over het speelterrein? Neem dan contact op met de cel Jeugdwerk en welzijn op tel. 09 325 71 71 of jeugd@aalter.be.