Heb jij nog oude kermisfoto’s op zolder? Laat ze op 10 juni inscannen

Gepubliceerd op maandag 3 mei 2021
Heb jij op zolder of in de garage nog een doos staan met oude foto’s van kermisfestiviteiten in Aalter? Breng ze op donderdag 10 juni 2021 naar ArtA’A en laat ze inscannen: op die manier krijgen ze een plaatsje in de Meetjeslandse Erfgoedbank en blijven ze bewaard voor de volgende generaties.

Sinds 2018 werken COMEET en Welzijnsband Meetjesland samen om de archieven van de streek zichtbaar te maken. Tijdens deze inspanningen ontdekten ze in de Meetjeslandse archieven meer dan 600 historische kermisaffiches, die getuigen zijn van deze rijke culturele traditie.

Met het project ‘Komt dat zien! Komt dat zien! Meetjeslandse kermisaffiches’ gingen COMEET en Welzijnsband aan de slag om alle affiches te registreren, digitaliseren en zuurvrij te verpakken, zodat al die papieren schatten duurzaam en voor altijd bewaard kunnen worden. Meer info over dat project, vind je op www.comeet.be/projecten-erfgoed/meetjeslandse-kermisaffiches.

Op zoek naar kermisfoto’s

COMEET organiseert ook verschillende digitaliseringsacties rond het thema ‘kermis’ en is op zoek naar foto’s over kermisfestiviteiten in het Meetjesland. Haal daarom je oude kermisfoto’s vanonder het zolderstof en breng ze op donderdag 10 juni 2021 naar de inscandag in Aalter. Een medewerker van COMEET helpt je graag met het inscannen en digitaliseren van jouw foto’s, van 12.00 u tot 18.00 u in het lokaal Forum 0.02 in ArtA’A (Stationsplein 25).

Kom de Aalterse kermisaffiches bewonderen in ArtA’A

Om de al gedigitaliseerde kermisaffiches aan de wereld te laten zien ontwikkelde COMEET de reizende kermistentoonstelling ‘Komt dat zien! Komt dat zien!’ Die expo bezoekt van zaterdag 22 mei tot en met vrijdag 11 juni 2021 ook ArtA’A.