Handelaars gezocht voor Roefeldag

Gepubliceerd op dinsdag 7 februari 2023
Woensdag 5 april 2023 is het Roefeldag. Dan kunnen kinderen een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, verenigingen, instellingen of winkels. De cel Jeugdwerk en welzijn is nog op zoek naar lokale handelaars en organisaties die willen deelnemen aan dit leerrijke initiatief.

Wat is een Roefeldag precies? Roefelen betekent ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’. Op een Roefeldag krijgen kinderen tussen 8 en 12 jaar de kans om een halve dag mee te snuffelen en mee te draaien in de wereld van volwassenen en zelf dingen uit te proberen zoals helpen op de boerderij, helpen in de bibliotheek … Voor deelnemende bedrijven en instellingen is het de perfecte gelegenheid om aan kinderen te laten zien welke activiteiten ze uitoefenen.

Interesse?

De Roefeldag vindt plaats op woensdag 5 april 2023 tijdens de voormiddag, stipt van 10.00 u tot 12.00 u, en/of in de namiddag, stipt van 14.00 u tot 16.00 u. Je kiest zelf hoeveel kinderen kunnen meesnuffelen in je organisatie. Heb je interesse of wil je meer info? Neem dan contact op met de cel Jeugdwerk en welzijn via jeugd@aalter.be of neem een kijkje op www.aalter.be/roefeldag.