Guldensporenpark Lotenhulle heeft er nieuwe, groene ontmoetingsplek bij

Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2022
Het Guldensporenplein in Lotenhulle is klaar. Op zaterdag 4 juni 2022 is elke inwoner welkom om het meer dan geslaagde resultaat te bewonderen. De grote, stenen vlakte werd een eigentijdse, groene oase waar sport, spel en ontmoeting in elkaar overvloeien.

Op het Guldensporenpark, zoals het parkje nu heet, kunnen kinderen, jongeren en inwoners uit het dorp samenkomen in een aantrekkelijke, natuurlijke omgeving.

Het Guldensporenplein is een plekje met heel wat Lootse geschiedenis. Tot 70 jaar geleden passeerde er zelfs een (stoom)tram, die Nevele met Ruiselede verbond. Het plein is vanouds ook een plaats waar kinderen en jongeren samenkwamen om te tennissen, te bewegen en elkaar te ontmoeten. In 1984 organiseerden De Tennisvrienden er zeven jaar op rij tennistornooien. Het lokaal bestuur wil van het plein opnieuw de bruisende en bloeiende ontmoetingsplek van weleer maken.

Multifunctioneel sportterrein

Het vroegere tennisveld maakte plaats voor een multifunctioneel sportterrein dat niet alleen voor tennis, maar ook voor andere sporten gebruikt kan worden. Het lokaal bestuur investeerde in een geluidsarme sportkooi en vier meter hoge ballenvangers. Het wegdek van het Guldensporenplein en alle (voet)paden errond gingen in het nieuw. De bestaande glascontainers werden ondergronds gebracht om het plein ook netter, properder en aantrekkelijker te maken. Om er een rustige, veilige omgeving van te maken voor de Lootse jeugd voerde het lokaal bestuur er zone 30 in. Het volledige ontwerp van het Guldensporenpark werd getekend door de eigen, Aalterse diensten.

Guldensporenpark

Het grijze Guldensporenplein is vandaag een groen Guldensporenpark met zitelementen en stapstenen. Later, in een tweede fase als het pas ingezaaide gras volgroeid is, komen er ook speelelementen bij. De groene omgeving, speeltoestellen en duurzame zitelementen nodigen uit tot ontmoeting. Kinderen en jongeren kunnen er zich uitleven, maar alle inwoners kunnen er elkaar ook evengoed vinden om een babbeltje te slaan of even tot rust te komen. Binnenkort worden er ook nog fietsenstallingen geplaatst.

Sportief openingsweekend

Het lokaal bestuur nodigt alle inwoners uit om samen te klinken op hun nieuwe Guldensporenpark.

Alle inwoners zijn welkom van 10.30 u tot 12.00 u voor het officieel gedeelte en receptie. Inschrijven is niet nodig. WSL Lotenhulle brengt meteen leven op het plein, want het organiseert tijdens het openingsweekend een minivoetbal- en tennistornooi. Meer info over de sportieve opening krijg je via info@wsl-lotenhulle.be.