Grote fietsruimactie aan stations maakt komaf met weesfietsen

Gepubliceerd op donderdag 8 februari 2024
In samenwerking met het lokaal bestuur houdt de NMBS een opruimactie bij de treinstations in Aalter-centrum, Bellem en Sint-Maria-Aalter. Alle weesfietsen en fietswrakken die langer dan 3 weken blijven staan, worden op donderdag 29 februari 2024 opgehaald, voor meer capaciteit en comfort.

Op donderdag 8 februari 2024 kregen alle fietsen in de buurt van de stations in Aalter-centrum, Bellem en Sint-Maria-Aalter een fietsmerk aan het achterwiel. Ook fietssloten die aan de omheining en rekken hingen, werden gemerkt. Fietsen en sloten die na 3 weken nog steeds dit label dragen, worden op donderdag 29 februari opgehaald in aanwezigheid van de politie. Ook fietsen zonder zadel, stuur of wielen worden meegenomen. De fietsen worden 3 maanden bewaard in het gemeentelijk magazijn, Oostmolenhoek 10. Fietsen die niet door de eigenaar worden opgehaald, gaan na die periode naar de Kringwinkel.

Werd jouw fiets meegenomen?

Dan kan je jouw fiets kosteloos ophalen in het gemeentelijk magazijn, elke werkdag van 8.00 u tot 12.00 u en van 13.00 u tot 16.30 u. Maak hiervoor een afspraak via magazijn@aalter.be of tel. 09 325 22 00. Zorg ervoor dat je een bewijs kunt voorleggen dat je eigenaar van de fiets bent, zoals een foto van de fiets, de fietssleutel …, of geef op voorhand een duidelijke omschrijving van de fiets (merk, kleur, specifieke kenmerken …).