Groencomposteringspark Aalter-centrum vanaf dinsdag 7 april opnieuw geopend, recyclageparken blijven voorlopig dicht

Gepubliceerd op maandag 6 april 2020
Het groencomposteringspark in de Durmelaan opent opnieuw de deuren vanaf dinsdag 7 april 2020, maar let op de extra veiligheidsmaatregelen. De recyclageparken in Aalter-centrum en Knesselare en de groeninzameling in Ursel blijven voorlopig dicht.

Het groencomposteringspark kan worden geopend omdat er veilig groenafval afgeleverd kan worden met een minimum aan contact met het personeel. Het recyclagepark vraagt een hogere personeelsbezetting en brengt daardoor meer risico's met zich mee. 

Het bestuur kan in het groencomposteringspark ook alles zelf verwerken. We zijn niet afhankelijk van externen voor het ophalen van de volle containers. Daardoor kunnen we het risico zoveel mogelijk beperken en social distancing handhaven.

Veiligheidsmaatregelen

Om risico's te vermijden, zijn volgende veiligheidsmaatregelen van kracht: 

  • Er worden maximum 4 auto’s toegelaten in het park.
  • Andere auto’s wachten voor de slagboom, waar een medewerker zal staan om de bezoeken te sturen. Wacht op een teken om binnen te rijden.
  • Blijf bij het aanschuiven in het voertuig. Slechts één persoon mag uitstappen bij het lossen. Andere passagiers blijven zitten.
  • Houd minimum 1,5 meter afstand van de medewerkers en andere bezoekers.
  • Er zullen afgeschermde rijstroken zijn, zodat er vlot gelost kan worden met meerdere auto’s. Volg hierbij de aanwijzingen van de parkwachters!

Wat je wel en niet mag aanbieden in het park, lees je op www.aalter.be/groencomposteringspark.

Je mag ook compost meenemen uit het park. Dit kan in zeer veilige omstandigheden en is ideaal om in de lente te gebruiken.