Groeipakket

Ga naar groeipakket.be


De kinderbijslag, schooltoelage, geboortepremie en andere financiële tegemoetkomingen vanuit de Vlaamse overheid zijn verzameld binnen het Groeipakket.

Afhankelijk van je gezinssituatie, sociale situatie of specifieke noden van je kind kun je een toeslag ontvangen. In de meeste gevallen wordt deze toeslag automatisch toegekend op basis van je belastingaangifte.

Groeipakket aanvragen

Je Groeipakket aanvragen voor je eerste kindje doe je bij één van de vijf uitbetalers. De daaropvolgende kindjes worden aangesloten bij dezelfde uitbetaler.

Bekijk de actuele bedragen.

Wat als je situatie verandert?

Het bedrag en de extra toeslagen waar je eventueel recht op hebt, wordt automatisch berekend op basis van je belastingen en dus je inkomen van twee jaar geleden.

Als je plots over een heel stuk lager inkomen beschikt en onder de inkomensgrens valt, kun je beroep doen op de alarmbelprocedure.

Zitdagen Groeipakket (kinderbijslag)

Ben je zwanger en heb je hulp nodig bij het aanvragen van je Groeipakket of startbedrag? Heb je vragen over je dossier of een bepaalde toeslag (schooltoeslag, sociale toeslag …)? Of wens je meer info of uitleg over de toegekende bedragen of het uitputten van al jouw rechten?

Dan kun je elke 2de dinsdag van de maand tussen 17.00 u en 19.00 u terecht bij een medewerker van FONS, de Vlaamse overheidsdienst die het Groeipakket uitbetaalt. Het initiatief is gratis. Het maakt ook niet uit bij welke aanbieder van het Groeipakket je bent aangesloten. Je wordt sowieso geholpen.

Een afspraak maken

Een afspraak maken kan door te mailen naar huisvanhetkind@aalter.be of te bellen naar tel. 09 325 22 00. Daarbij vraag je naar de medewerker van het Huis van het Kind.