Week van de Groeilamp 2023

Gepubliceerd op vrijdag 24 maart 2023
De Week van de Groeilamp is traditioneel het moment waarop opvoeders in de spotlight gezet worden. Een kind opvoeden is niet altijd makkelijk, en doe je meestal ook niet alleen. Huis van het Kind Aalter organiseert daarom ook dit jaar opnieuw een aantal activiteiten voor (groot)ouders.

Activiteiten

Alle activiteiten zijn gratis, inschrijven is verplicht. 

 • Vorming Wij-Tijd, in samenwerking met Gezinsbond Aalter: dinsdag 9 mei 2023 van 19.30 u tot 21.00 u, gemeentehuis Aalter in zaal Briljant (Europalaan 22).

  Opgelet: verplicht inschrijven via www.aalter.gezinsbond.be/activiteiten/wijtijd-3

  Vaak denken we dat 'kwali-tijd' ligt in vakanties, feesten en geplande activiteiten. Toch zijn het de kleine momenten die bepalen wat kinderen meedragen uit hun jeugd. Björn Accoe brengt zijn boek ‘WijTijd’ als praktische lezing voor ouders en inspireert hen om leuke activiteiten te doen met kinderen.

 • Gezelschapsspellen voor het hele gezin: woensdag 17 mei 2023 van 14.00 u tot 16.00 u, Jeugdcentrum Kadans (Stationsstraat 71).

  Opgelet: inschrijven via www.aalter.be/gezelschapsspellen-inschrijving.

  Veel gezinnen brengen gezinstijd door voor een scherm en toegegeven, zo een filmavond onder een dekentje samen heeft wel zijn charmes. Maar toen er nog geen uitgebreid aanbod aan streamingsdiensten was, speelden gezinnen samen een gezelschapsspel. Om die gezelligheid nieuw leven in te blazen organiseert Huis van het Kind Aalter in samenwerking met Gezinsbond Bellem een namiddag vol spelplezier voor het hele gezin! Mama, papa, oma, opa, kinderen … iedereen is welkom. Leer nieuwe spelletjes kennen en daag elkaar uit.

 • Vorming zindelijkheid: dinsdag 23 mei van 19.30 u tot 21.00 u, Villa Nella (Brouwerijstraat 26).

  Opgelet: verplicht inschrijven via www.aalter.be/vorming-zindelijkheid-inschrijven.

  Weet je niet goed waar of wanneer aan de zindelijkheidstraining van je kind te beginnen? Ben je nog op zoek naar tips om eraan te starten? Dan is deze vorming misschien wel iets voor jou! Psychopedagoge Frauke komt (groot)ouders en kinderbegeleid(st)ers informeren over zindelijkheid. Wanneer is je kindje er klaar voor, hoe kan je dit herkennen en welke rol heb je als (groot)ouder of kinderbegeleid(st)er in de zindelijkheidstraining ...? Al deze zaken en meer komen aan bod tijdens deze vorming.

Goudeerlijke blocnote voor nieuwe mama’s

Als kersverse mama is het soms moeilijk om je weg te vinden. Soms slaat de twijfel toe, en dan vergeet je al snel waar je nu weer die info hebt neergepend die je zoekt. Daarom heeft het Huis van het Kind handige blocnotes klaarliggen voor alle mama’s.

De blocnotes worden in een beperkte oplage verdeeld vanaf 15 mei via het consultatiebureau van Kind & Gezin. Ga je in mei langs met je kleine spruit? Vraag daar dan een blocnote aan de verpleegkundige.

Meer info: facebook.com/HuisvanhetKindAalter.