Gratis natuurwandelingen tijdens de zomer

Gepubliceerd op donderdag 1 augustus 2019
Ook dit jaar nemen ervaren natuurgidsen je mee naar de mooiste groene plekjes in Aalter. Nieuw is dat je nu ook de pracht van het Hooggoed in Sint-Maria-Aalter kunt ontdekken. Verder worden er ook wandelingen georganiseerd in het Drongengoed.

Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen zich in de handen wrijven want de cel Cultuur en toerisme presenteert opnieuw een stralend programma aan natuurwandelingen. De gegidste wandelingen vinden plaats op drie verschillende plaatsen: in het kasteeldomein van Poeke, aan de Kraenepoel en – nieuw in het aanbod – in het Hooggoed.

Wandelen op zondag

Elke eerste zondag van de maand staat een wandeling in het kasteeldomein van Poeke op het programma. Die start telkens om 15.00 u aan het koetshuis. Elke vierde zondag van de maand nemen natuurgidsen jou mee op sleeptouw rond de Kraenepoel. Deze wandelingen starten telkens aan het informatiebord aan de Kraenepoel in de Lotenhullestraat om 15.00 u. Nieuw zijn de wandelingen in het Hooggoedbos: de vijf natuurwandelingen starten om 10.00 u aan het informatiebord op de parking ter hoogte van Stratem. Hou er rekening mee dat de paden er bij regen of slecht weer niet altijd even proper bij liggen. Op voorhand inschrijven is niet noodzakelijk. Kom gewoon naar de afgesproken plaats en laat je meevoeren op een prachtige boswandeling.

Poeke

  • zondag 4 augustus 2019, ‘Zomerse wandeling’, Gabriel Goethals

  • zondag 1 september 2019, ‘Gezinswandeling’, Monique Huys

  • zondag 6 oktober 2019, ‘Wist-je-datjes in de natuur’, Gerda Sabbe

Kraenepoel

  • zondag 25 augustus 2019, ‘Zijn er boleten te zien?’, Christine Standaert

  • zondag 22 september 2019, ‘Herfst aan de Kraenepoel’, Sonia Seerden

Hooggoed

  •  zondag 8 september 2019, ‘Wist-je-datjes in de natuur’, Gerda Sabbe
  • .....

Het volledige programma vind je op www.aalter.be/natuurwandelingen.

Landschapspark Drongengoed

Ook in het Landschapspark Drongengoed worden regelmatig wandelingen georganiseerd door de ‘Vrienden van het Drongengoed’. Deze wandelingen starten aan de Drongengoedhoeve in de Drongengoedweg 9. Meer info via www.drongengoed.be.