Gratis natuurwandelingen luiden de lente in

Gepubliceerd op donderdag 21 februari 2019
Ook dit jaar nemen ervaren natuurgidsen je mee naar de mooiste groene plekjes in Aalter. Nieuw is dat je naast de Kraenepoel en het kasteeldomein van Poeke nu ook de pracht van het Hooggoed in Sint-Maria-Aalter kunt ontdekken.

Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen zich in de handen wrijven want de cel Cultuur en toerisme presenteert opnieuw een stralend programma natuurwandelingen. De gegidste wandelingen vinden plaats op drie verschillende plaatsen: in het kasteeldomein van Poeke, aan de Kraenepoel en – nieuw in het aanbod – in het Hooggoed.

Wandelen op zondag

Elke eerste zondag van de maand staat een wandeling in het kasteeldomein van Poeke op het programma. Die start telkens om 15.00 u aan het koetshuis. Elke vierde zondag van de maand nemen natuurgidsen je mee op sleeptouw rond de Kraenepoel. Deze wandelingen starten telkens aan het informatiebord aan de Kraenepoel in de Lotenhullestraat om 15.00 u. Nieuw zijn de wandelingen in het Hooggoedbos: de vijf natuurwandelingen starten om 10.00 u aan het informatiebord op de parking ter hoogte van Stratem. Hou er rekening mee dat de paden er bij regen of slecht weer niet altijd even proper bij liggen. Op voorhand inschrijven is niet noodzakelijk. Kom gewoon naar de afgesproken plaats en laat je meevoeren op een prachtige boswandeling.

Poeke

  • zondag 3 maart 2019, ‘Tussen 2 seizoenen’, Frank Claeys
  • zondag 7 april 2019, ‘Voorjaar in het kasteelpark’, Sonia Seerden
  • zondag 5 mei 2019, ‘Wist-je-datjes in de natuur’, Gerda Sabbe

Kraenepoel

  • zondag 24 maart 2019, ‘Lente aan de Kraenepoel’, Sonia Seerden
  • zondag 28 april 2019, ‘Voorjaarswandeling’, Firmin De Keukelaere
  • zondag 26 mei 2019, ‘Is de kleine karekiet al terug?’, Sonia Seerden

Hooggoed

  • zondag 14 april 2019, ‘De lente ontluikt’, Gabriel Goethals
  • zondag 12 mei 2019, ‘Hoogmis in het bos’, Frank Claeys
  • zondag 9 juni 2019, ‘Hoe maakt het bos onze omgeving gezond?’, Johan Dedeyne

Het volledige programma vind je op www.aalter.be/natuurwandelingen.

Landschapspark Drongengoed

Ook in het Landschapspark Drongengoed worden regelmatig wandelingen georganiseerd door de ‘Vrienden van het Drongengoed’. Deze wandelingen starten aan de Drongengoedhoeve in de Drongengoedweg 9. Meer info via www.drongengoed.be.