Gratis info en advies over energie en wonen

Gepubliceerd op dinsdag 14 maart 2023
Zoals elk jaar zijn er ook in 2023 wijzigingen in het premie- en energielandschap. Het woon- en energieloket van Veneco is op de hoogte van al die veranderingen en de recente regelgeving. Aalternaren kunnen gratis bij dat loket terecht om persoonlijk advies in te winnen.

Heb je renovatieplannen? Of ben je al aan het renoveren? Raak je niet wijs uit jouw energiefactuur? Steeds meer inwoners hebben vragen over verbouwingen, premies, energiefacturen … Met het vernieuwde woon- en energieloket kunnen burgers zich beter informeren over energie en krijgen ze persoonlijk energieadvies.

Huren en verhuren

Huur of verhuur je? Bij het woon-en energieloket kan je terecht met al jouw vragen over huren of verhuren. Zo krijg je als verhuurder bijvoorbeeld tips om de woning conform te maken aan de kwaliteitsnormen voor verhuur of kan je als huurder bij het loket terecht voor ondersteuning bij het signaleren van problemen aan jouw huurwoning.

Tussenkomst bij energiefactuur

Veel huishoudens worden geconfronteerd met hoge energiefacturen en sommige van hen hebben recht op tussenkomsten. De woon- en energieadviseur van Veneco kan voor jou uitzoeken of je hiervoor in aanmerking komt. Is dat het geval, dan zal de adviseur jou doorverwijzen naar de juiste instanties die je verder kunnen helpen.

Afspraak maken

De woon- en energieadviseur is telkens beschikbaar op:

  • dinsdag van 16.30 u tot 19.00 u in het gemeentehuis Aalter-centrum, Europalaan 22;
  • vrijdag van 9.00 u tot 12.30 u in ArtA’A, Stationsstraat 25.