Gratis filmvoorstelling zet armoede in de kijker

Gepubliceerd op dinsdag 14 september 2021
Half oktober is het Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. Ook in Aalter zetten we armoede in de kijker, op vrijdag 15 oktober 2021, met een filmvoorstelling én getuigenissen van vzw De Toevlucht.

Inschrijven

Verschillende organisaties in heel Vlaanderen organiseren acties om het armoedethema in de kijker te zetten, ook in Aalter. De Sociale Raad organiseert, in samenwerking met OCMW en het lokaal bestuur, een filmavond op vrijdag 15 oktober 2021. De film ‘I, Daniel Blake’ van Ken Loach vertelt het verhaal van Daniel Blake, een Britse schrijnwerker die arbeidsongeschikt werd verklaard en voor het eerst in zijn leven een uitkering vraagt aan de staat. Hij leert alleenstaande moeder Katie kennen die noodgedwongen uit Londen moest verhuizen. De film won de Gouden Palm in 2016. Vrijwilligers met een armoedeverleden van vzw De Toevlucht vertellen voor de start van de film hun verhaal. Achteraf zal er een kleine receptie plaatsvinden.

Inschrijven

De film start om 19.30 u in het auditorium van het gemeentehuis. De toegang is gratis. Inschrijven kan tot en met 11 oktober via www.aalter.be/armoede of op tel. 09 374 68 58. Het aantal plaatsen is beperkt tot 200.