Gratis aansluiting voor razendsnel internet van de toekomst: huisbezoeken zijn bezig

Gepubliceerd op zondag 5 februari 2023
Dankzij de grote interesse van de Aalternaar is het Vlaams nutsbedrijf Fiberklaar begonnen met de uitrol van een revolutionair glasvezelnetwerk in onze gemeente. De huisbezoeken om te bepalen op welke manier de glasvezel tot in de woning geraakt, zijn volop bezig.

Met een huisaansluiting van Fiberklaar halen inwoners de internettechnologie van de toekomst in huis. Internet over glasvezel is stabiel en razendsnel. Fiberklaar sluit het volledig aansluitbaar gebied in Aalter kosteloos aan. Jouw woning “Fiberklaar” laten maken is vrijblijvend en zonder abonnementsverplichting. Wil je weten of jouw adres binnen het aansluitbare gebied valt? Doe de adrescheck op www.fiberklaar.be. Je kan je langs die weg meteen registreren.

Huisbezoeken vooraf aangekondigd

Eind december is de aannemer gestart met de eerste huisbezoeken. Fiberklaar stuurde vooraf een brief om de bezoeken aan te kondigen. Omdat er veel adressen bezocht moeten worden, kan het tot enkele weken of maanden duren vooraleer er een medewerker van aannemer Fiber4Flanders bij je langskomt.

De medewerker onderzoekt waar de glasvezelkabel het best jouw woning binnenkomt en waar de fibercontactdoos bij voorkeur wordt geïnstalleerd. Hij of zij neemt ter plaatse foto’s met een tablet en maakt een rapport op dat je digitaal ondertekent indien je akkoord gaat. Dat rapport wordt vervolgens ook naar jouw mailbox gestuurd. Je herkent de medewerkers aan hun fluohesje van Fiberklaar en hun identificatiebadge.

Ben je niet thuis of past het bezoek niet? Dan laat de aannemer een kaartje achter om zelf een afspraak te maken. Maak je graag nu al een afspraak, dan kan dat ook. Ga naar www.fiber4flanders.be/nl/afspraak. De werken voor de aanleg van het fibernetwerk in Aalter starten nog in dit kwartaal.

Contactgegevens

Aannemer Fiber4Flanders voert de werken uit in opdracht van Fiberklaar. Heb je vragen over de aanleg van fiber in jouw buurt? Ervaar je problemen of een storing door de werken? Neem dan contact op met Fiber4flanders via fiber4flanders@fiberklaar.be of via het gratis nummer 0800 270 01 (op werkdagen van 9.00 u tot 17.00 u).