Gezocht: vrijwilligers om andere Aalternaren te helpen

Gepubliceerd op vrijdag 28 februari 2020
Nog wat vrije tijd over? En help je graag een handje? Het OCMW zoekt vrijwilligers om te helpen bij de warme maaltijden, om telefoontjes te plegen voor de TelefoonSter of om hun rijvaardigheden in te zetten voor de Minder Mobielen Centrale.

Warme maaltijden

Het OCMW organiseert wekelijks een warme maaltijd op woensdagmiddag in het Ontmoetingscentrum Kerkem (Rerum Novarumstraat 24). Ook in de deelgemeenten organiseert het OCMW, in samenwerking met woonzorgcentrum Veilige Have, maandelijks een warme maaltijd. Vrijwilligers helpen gasten ontvangen, maaltijden opdienen en afruimen. Na de maaltijd slaan de eters én vrijwilligers gezellig samen een babbeltje of nemen ze deel aan verschillende activiteiten (een spel kaarten, bingo…).

TelefoonSter

Als vrijwilliger bij de TelefoonSter bel je mensen met een beperkt netwerk één of twee keer per week op om een praatje te slaan en te luisteren naar hun vragen. Het OCMW zoekt extra vrijwilligers om op maandag en/of donderdag tussen 9.30 u en 11.30 u de TelefoonSter te bemannen.

Minder Mobielen Centrale (MMC)

Bij de Minder Mobielen Centrale breng je mensen die minder mobiel zijn (wegens een handicap, ouderdom of omdat ze geen auto hebben) naar hun bestemming. Het OCMW beschikt ook over een minibus om rolstoelgebruikers te vervoeren. Ook hiervoor zoekt het OCMW vrijwilligers.

Contact

Geïnteresseerd om een handje te helpen? Of wil je graag nog een vrijblijvend, extra woordje uitleg? Contacteer dan het OCMW via ocmw@aalter.be of tel. 09 325 95 95.